• Jaga lugu:
  Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

  Mida teha, et fiktiivseid haiguslehti välja ei kirjutataks?

  Kui arst muutub ostetavaks prostituudiks, tuleb temalt diplom ära võtta.
  Omavahel teame, kuhu need niinimetatud prominendid koondunud on, ja enam-vähem on teada need Tallinna tohtrid, kes neile pidevalt pabereid välja annavad. Nimed on ühe käe sõrmedel üles loetavad, aga mina neid ei ütle. (EPL 15.11)
  See hoob peaks olema lisaks meedikutele veel ka tööandjapoolne kontroll. Kuni sinnani, et tööandja ise maksab teatud osa haigusrahast. Siis tekib otsene kontrollimehhanism.
  Arstidel on olemas ju kolleegid. Kolleeg on see kõige parem kohtunik ? kas antud haigusjuht kuulub n-ö hea meditsiinipraktika alla või ei. Need on sellised kirjutamata reeglid, ja kuna iga inimene, iga patsient on erakordne, tuleb vaadelda iga juhtumit eraldi.
  See probleem nii väga suur ei ole. Praegu on pigem tegu poliitilise võitlusega. Kui Jüri Oti juhtumi võtta (ma ei ütle, on ta süüdi või mitte), kui selline tramburai käib meedias, siis inimene peab olema stressis. Pigem on probleem, et haiged ei võta haiguslehte. Nad püüavad kiiresti minna tööle, et kaitsta oma töökohta.
  Ikka on mõni ebaaus tohter, aga ta kukub varem või hiljem vahele. Me kontrollime ise seda. Arstidel on kõrgelt arenenud au- ja tsunftitunne. Arsti töö on paljus käegakatsutav ? mina tegin selle haige terveks, mitte süsteem. Ja see paneb patsiendi ja arsti vahelise suhte kõrgele tasemele.
  Dokument muutub fiktiivseks, kui on tõestatud, et see on väljastatud ebaõigetel põhjustel. Praktiliselt ainuke mehhanism, lmis seda reguleerib, on haigekassapoolse kontrolli tõhustamine. Ühe joonlauaga kõike mõõta ei saa. Mis on ühel inimesel raske haigus, on teisel kerge nohu. Sõltub konkreetsest juhust ? inimene, haigusjuht, rahasumma, probleem ja konkreetne lahendus. Kindlasti ei ole see valdav probleem, vastupidi ? inimesed ei taha haiguslehel olla. See, et mõned poliitilised prominendid kasutavad seda kurjasti, on nende eetika probleem.
  Arst on selleks, et inimest aidata. Kui inimene kaebab, et tal on paha olla, ta ei suuda tööd teha, pole arstil põhjust öelda, et oled simulant. See on kahe poole usalduslik suhe. Kui üks pool teist petab, on see petja probleem. Kui otsene korruptiivne suhe on tuvastatud, on see täie rauaga sanktsioneeritav.
  Jaga lugu:
 • Hetkel kuum

Peapiiskop emeeritus: peame moraalselt toime tulema
Tuleb olla valvel, et me kriisiolukordades ei kaotaks iseenda ja ühiskonna inimlikku palet, kirjutab Eesti Evangeelse Luterliku Kiriku peapiiskop emeeritus Andres Põder vastuses Äripäeva arvamusliidrite küsitlusele.
Tuleb olla valvel, et me kriisiolukordades ei kaotaks iseenda ja ühiskonna inimlikku palet, kirjutab Eesti Evangeelse Luterliku Kiriku peapiiskop emeeritus Andres Põder vastuses Äripäeva arvamusliidrite küsitlusele.
Tesla aktsia S&P 500 ESG indeksist väjaviskamine ajas Elon Muski raevu
Elektriautode tootja Tesla eemaldati laialdaselt jälgitud S&P 500 ESG indeksist, tegevjuht Elon Musk vastas karmide säutsudega Twitteris.
Elektriautode tootja Tesla eemaldati laialdaselt jälgitud S&P 500 ESG indeksist, tegevjuht Elon Musk vastas karmide säutsudega Twitteris.
Emöke Sogenbits: aga nii pikka jamade rodu pole ma oma elus veel näinud!
"Kriisis on hea näha, et vahet pole, mis tööd teed, juhtidel on sarnased probleemid. Ma ei taha olla ebatsensuurne, aga kõige kõige hullem juhtimise juures on see, et mida kõrgemal kohal sa oled, seda hullem mhh-magnet sa oled," alustas Metallitööstuse Hanza Mechanics Balti klastri juht Emöke Sogenbits.
"Kriisis on hea näha, et vahet pole, mis tööd teed, juhtidel on sarnased probleemid. Ma ei taha olla ebatsensuurne, aga kõige kõige hullem juhtimise juures on see, et mida kõrgemal kohal sa oled, seda hullem mhh-magnet sa oled," alustas Metallitööstuse Hanza Mechanics Balti klastri juht Emöke Sogenbits.
Muljetavaldav debüüt: uus Range Rover Sport näitas närvekõditava etteaste käigus oma tegelikku võimekust
Uus Range Rover Sport seljatas oma ülemaailmse debüüdi raames järjekordse närvekõditava väljakutse, ronides Islandil üle maailma suurima omataolise Karahnjukari tammi, pistes samal ajal rinda 750 tonni minutis langevate veevoogudega. Kriitilistel hetkedel haarduvuse kadumine tähendanuks uue sportliku linnamaasturi roolis istunud James Bondi ametlikule kaskadöörile Jessica Hawkinsile 90-meetrist langust tammi ülevoolukanali põhja.
Uus Range Rover Sport seljatas oma ülemaailmse debüüdi raames järjekordse närvekõditava väljakutse, ronides Islandil üle maailma suurima omataolise Karahnjukari tammi, pistes samal ajal rinda 750 tonni minutis langevate veevoogudega. Kriitilistel hetkedel haarduvuse kadumine tähendanuks uue sportliku linnamaasturi roolis istunud James Bondi ametlikule kaskadöörile Jessica Hawkinsile 90-meetrist langust tammi ülevoolukanali põhja.
Majutusidu Bob W ostab Eesti ettevõtte
Täisautomaatsel tehnoloogial põhinev Soome majutusettevõte Bob W omandas Eesti suurima lühiajalisele majutusele keskenduva korterite operaatori Estonishing Stay, kindlustades sellega Eestis valdkonna turuliidri positsiooni, teatasid ettevõtted.
Täisautomaatsel tehnoloogial põhinev Soome majutusettevõte Bob W omandas Eesti suurima lühiajalisele majutusele keskenduva korterite operaatori Estonishing Stay, kindlustades sellega Eestis valdkonna turuliidri positsiooni, teatasid ettevõtted.

Küpsised

Äripäev kasutab küpsiseid parima ajakirjandusliku teenuse, huvipakkuvama sisu ja hea kasutajakogemuse võimaldamiseks. Meie veebilehel on järgmist liiki küpsised: vajalikud-, statistika-, eelistuste- ja turunduse küpsiseid. Küpsiste kasutamise eesmärkide ja töötlemise aluse osas saad rohkem infot Meie Küpsiste Poliitikast. Vajutades „Luban kõik“ nõustud Küpsiste kasutamisega meie ja kolmandate osapoolte poolt Meie Küpsiste poliitikas ja käesolevas Küpsiste lahenduses toodud tingimustel. Vajutades „Muudan eelistusi“ saad oma eelistusi alati muuta ja täiendavalt infot erinevate Küpsiste kohta.

Loe lähemalt meie Privaatsus - ja Küpsisepoliitikast.