• Jaga lugu:
  Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

  Turud ootavad taas interventsiooni

  Dollari kurss oli möödunud nädala viimasel kauplemispäeval euro suhtes väheliikuv, sest turgudel levisid oletused, et Euroopa Keskpank (EKP) võib ühisraha toetada tugiostudega. Keskpank on novembrikuu jooksul sooritanud interventsiooni juba kolmel korral ning 22. septembril koos Jaapani, USA, Kanada ja Suurbritannia keskpangaga ühisinterventsiooni. Kuigi euro tugevnes kõigi nelja interventsiooni järgselt vaid lühiajaliselt, on kolm viimast hoidnud ühisraha kursi ülalpool 0,85 dollarit.
  Dresden Kleinwort Bensoni arvates on interventsiooni oodata juba sel nädalal. Tema arvates ei taotle Euroopa keskpank tugiostudega euro tugevnemist, vaid selle hoidmist stabiilsena.
  Merrill Lynchi vanemanalüütiku Neil MacKinnoni arvates sõltub tugiostude efektiivsus siiski teiste keskpankade, eriti USA Föderaalreservi ühinemisel Euroopa keskpangaga. ?Iga kord, kui EKP sekkub, küsivad turuosalised, kas Föderaalreserv osaleb samuti. Juhul kui mitte, minnakse lõunale.?
  Pärastlõunal said dollar pisikest tuge veel Florida kohtu otsusest, mille kohaselt käsitsi loetud sedeleid ei pea üle lugema. Dollar armastab Bushi veidi rohkem kui Al Gore?i.
  Jaga lugu:
 • Hetkel kuum

Enefiti börsikell kuulutab Eesti väikeaktsionäri triumfi
Enefit Greeni aktsiate esmane avalik pakkumine õnnestus vaatamata sellele, kuidas aktsia käituma hakkab, kirjutab Äripäev juhtkirjas.
Enefit Greeni aktsiate esmane avalik pakkumine õnnestus vaatamata sellele, kuidas aktsia käituma hakkab, kirjutab Äripäev juhtkirjas.
Börs: USA turul parim nädal alates juunist
USA aktsiaturud lõpetasid reede tõusuga ning Dow Jonesi indeksi jaoks oli see nädal parim alates juunist. Aktsiatel aitasid nädala jooksul kallineda pankade tugevad kvartalitulemused, vahendab Reuters.
USA aktsiaturud lõpetasid reede tõusuga ning Dow Jonesi indeksi jaoks oli see nädal parim alates juunist. Aktsiatel aitasid nädala jooksul kallineda pankade tugevad kvartalitulemused, vahendab Reuters.
Täna on valimispäev – viimane võimalus oma hääl anda! Eelhääletamisel osales 39,6% valijatest
448 valimisjaoskonda üle Eesti on täna avatud kella 9.00 hommikul kuni kella 20.00 õhtul. Valija saab oma linnas või vallas, Tallinnas linnaosas hääletada ükskõik millises jaoskonnas.
448 valimisjaoskonda üle Eesti on täna avatud kella 9.00 hommikul kuni kella 20.00 õhtul. Valija saab oma linnas või vallas, Tallinnas linnaosas hääletada ükskõik millises jaoskonnas.
Summa on kasvanud: Veli Kraavi vastased küsivad tagasi üüratut võlga
Täna kogunesid kohtusse Veli Kraavi pankrotiasja esimesele võlausaldajate koosolekule trobikond haldureid ja teised võlausaldajate esindajad, et Kraavi pankrot käima lükata. Kraavilt nõutav summa on kasvanud meeletu hüppega.
Täna kogunesid kohtusse Veli Kraavi pankrotiasja esimesele võlausaldajate koosolekule trobikond haldureid ja teised võlausaldajate esindajad, et Kraavi pankrot käima lükata. Kraavilt nõutav summa on kasvanud meeletu hüppega.