Ülo Toomsalu • 21. november 2000 kell 6:16

Luunja ajab kadunud 450 000 krooni jälgi

Tartu politsei algatas eile kriminaalasja, selgitamaks, kes kantisid Luunja vallast kahe aasta jooksul minema 450 000 krooni, pangaväljavõtete järgi on raha liikunud enesetapu teinud majandusnõuniku Raivo Tariku isiklikule kontole, kirjutab Postimees.

Politsei algatas kriminaalasja kriminaalkoodeksi § 141" lõige 3 punkt 1 järgi: riisumine omastamise, raiskamise või ametiseisundi kuritarvitamise teel.

Tartu politsei pressiesindaja Peeter Rehema kinnitas, et kellegi vastu pole veel süüdistust esitatud. Uurimine peab näitama, kas Tarik tegutses üksi ja vaid viimased kaks aastat. Rehema hinnangul on vähetõenäoline, et keegi vallas ei teadnud raha kantimisest.

Läinud nädalal esitas Luunja vallavanem Aare Songe politseile ja Tartu maavanemale Jaan Õunapuule teatise, millest selgub, et viimase kahe aasta jooksul on vallast kõrvale kanditud 450 000 krooni maksuametilt laekunud üksikisiku tulumaksu raha - 1999. aastal neljal korral kokku 250 000 krooni ja 2000. aastal kahel korral kokku 200 000 krooni.

Pangaväljavõtetest selgub, et iga kord, kui maksuamet on vallale raha kandnud, on osa rahast edasi liikunud ülemöödunud laupäeval Tartus Barclay hotellis enesetapu teinud Raivo Tariku isiklikule kontole. Kas valla raha on endiselt Tariku kontol, pole veel teada.

Hetkel kuum