Ülo Toomsalu • 30. november 2000 kell 6:18

Autoostjat mängiv varas jahib kalleid sõidukeid

Autoostjat mängiv mees varastas novembris Tallinnas omanike silme all kolm kallist sõidukit, aasta jooksul on ilmselt Venemaalt sissesõitnud sarivarga ohvriks langenud viis automüüjat, kirjutab Eesti Päevaleht.

'Me kutsume seda meest tema käitumise järgi Artistiks,' ütles Tallinna kriminaalpolitsei autogrupi komissar Jevgeni Gritsai. 'Ta oskab hästi näidelda, kord mängis Valgevene diplomaati, kord oli arstikitlisse riietunud doktor, kes kutsus automüüja kohtumisele polikliiniku juurde.'

Prille kandva Artisti viimane etteaste oli 21. novembril, kui ta kutsus viis kuud vana Volvo S80 müünud väliseestlase Kalju (41) autot näitama Valgevene konsulaadi juurde, mille töötaja Artist end väitis olevat.

Pärast lühikest proovisõitu Artist peatus ja asus uurima auto uksi. 'Uuris väga põhjalikult ja koputas siis auto töötavat mootorit. Me olime ka autost väljas ja ootamatult hüppas tema rooli,' kirjeldas Kalju. 'Kuigi olin temast umbes meetri kaugusel, ei jõudnud ma teda takistada.'

Kalju pakub oma 13 000 kilomeetrit sõitnud tumerohelise Volvo leidmise eest inimestele 150 000 krooni.

Kriminaalpolitsei ei välista, et Artist on Tallinna sõitnud Venemaalt, kuhu võivad kaduda ka tema saagiks koos autodokumentidega langenud sõidukid.

Hetkel kuum