• Jaga lugu:
  Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

  Mõõdukate erakond tervitab pensionäride meeleavaldust

  Rahvaerakond Mõõdukad tervitab homme Toompeale meeleavaldusele kogunevate pensionäride organisatsioonide nõudmist pensionide indekseerimise kohta, teatas erakonna esindaja.

  ?Küsimuse parlamendi ja valitsuse tasandil tõstatanud Mõõdukad on astunud samme, et riigikogu võtaks pensionide indekseerimise alase seadusemuudatuse vastu juba tuleval nädalal,? ütles RE Mõõdukad peasekretär Tõnu Kõiv.
  Pensionide indekseerimine aitab tagada, et kasvava majanduse tingimustes paraneks ka pensionäride majanduslik olukord. Ühtlasi teeb see lõpu olukorrale, kus pensionitõusu kasutatakse peamiselt valimiste-eelse poliitilise relvana ning mis, nagu ajalugu on näidanud, tekitab pensionikassasse tohutu puudujäägi.
  RE Mõõdukad juhatuse liige, sotsiaalminister Eiki Nestor on väljendanud lootust, et juhul, kui selle aasta lõpuks õnnestub paranenud sotsiaalmaksu laekumiste abil likvideerida pensionikassa defitsiit, teeb ta tuleva aasta märtsis valitsusele ettepaneku tõsta riikliku pensioni staazhiaasta hinnet. Kui ettepanek leiab heakskiitu, tõuseb riiklik pension 2001. aasta 1. aprillil.
  Jaga lugu:
 • Hetkel kuum

Teerajajad: ettevõtted vastutagu keskkonna- ja sotsiaalse mõju eest
Alla 34aastased kõrgharidusega inimesed, kes on enim valmis kasutusele võtma uusi ideid, teenuseid ja tehnoloogiaid, ootavad ettevõtjatelt rohepöörde puhul rohkem tegusid, kirjutab Swedbanki jätkusuutlikkuse valdkonnajuht Maris Riim.
Alla 34aastased kõrgharidusega inimesed, kes on enim valmis kasutusele võtma uusi ideid, teenuseid ja tehnoloogiaid, ootavad ettevõtjatelt rohepöörde puhul rohkem tegusid, kirjutab Swedbanki jätkusuutlikkuse valdkonnajuht Maris Riim.
Biden plaanib maksudega rikkaid pitsitama hakata
Täna avalikustas Senati rahanduskomisjoni esimees Ron Wyden nn "miljardäridemaksu" plaani, mille eesmärk on kõrgemalt maksustada rikkaid ja ettevõtteid, vahendab Reuters.
Täna avalikustas Senati rahanduskomisjoni esimees Ron Wyden nn "miljardäridemaksu" plaani, mille eesmärk on kõrgemalt maksustada rikkaid ja ettevõtteid, vahendab Reuters.
Raadiohommikus: verivärsked tulemused börsilt ja tipptegijate äriplaanid
Neljapäevases Äripäeva raadio hommikuprogrammis vahendame kuulajatele värskeid börsifirmade kolmanda kvartali tulemusi. Neljapäeval teatavad need Arco Vara, Tallink ja EfTEN.
Neljapäevases Äripäeva raadio hommikuprogrammis vahendame kuulajatele värskeid börsifirmade kolmanda kvartali tulemusi. Neljapäeval teatavad need Arco Vara, Tallink ja EfTEN.
Põhja-Euroopa kustutas Lõuna-Euroopa lootused odavamale elektrile Aas: rohkem raha taastuvenergeetikasse
Kui mitu Lõuna-Euroopa liikmesriiki panustas lootusele, et Euroopa energiaturgu reformides oleks võimalik viimastel kuudel rekordeid löövad energiahinnad kontrolli alla saada, siis Põhja-Euroopa keeldus sellest otsustavalt. Teiste seas Eesti.
Kui mitu Lõuna-Euroopa liikmesriiki panustas lootusele, et Euroopa energiaturgu reformides oleks võimalik viimastel kuudel rekordeid löövad energiahinnad kontrolli alla saada, siis Põhja-Euroopa keeldus sellest otsustavalt. Teiste seas Eesti.