• Jaga lugu:
  Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

  Saaremaal tuntud suli tüssas soomlasi

  Saaremaal suli kuulsuse saanud kinnisvaraärimees ja reformierakonna liige Vello Kiil on tänavu asunud soomlastelt raha välja petma, kinnitab pettuse osaks langenud heauskne.

  Soome kodanik Matti Westerholm ostis suvel Kiililt Saaremaal Leisi vallas asuva Ranniku kinnistu, makstes selle eest 250 000 krooni. Veidi hiljem tuli välja, et kinnistu tegelik omanik, Karksi-Nuias elav Kalju Mäetamm ei tea kinnistu müümisest midagi.
  Westerholmi sõnul pettis 300 000 krooni välja ka Soome kodanikelt Nils Stjernvallilt ja Wolter Ramsylt, müües kinnistut, mille omanik ta ei olnudki.
  Westerholm, kes on ühtlasi detektiivifirma omanik, ütles, et ta oli Kiilile mõista andnud, kus ta töötab ja et pettuse puhul ootab Kiili karm saatus. Kiil oli talle pettust põhjendanud nii, et kuna Kiili ähvardatakse pidevalt tappa, siis on tal vaja raha leida.
  Ühtlasi oli Kiil rääkinud, et teab hästi keskkonnaminister Heiki Kranichit ja käib temaga tennist mängimas
  Vello Kiililt ei õnnestunud täna kommentaari saada. Kiili erakonnakaaslase, reformierakonna juhatuse liikme, Kuressaare linnapea Jaanus Tamkivi sõnul on Kiili tabamine raskendatud, kuna ta telefonile ei vasta ja keegi ei tea, kus ta viibib. Tamkivi ütles, et seni pole reformierakonna Saaremaa piirkond Kiiliga tegelenud, sest ta pole otsest kohtuotsust või süüd. Ta ütles ka, et erakond pole Kiili tegemisi uurinud, ent lubas, et seda peagi tehakse.
  Varem on Kiili töölt sulitempude tõttu vallandanud nii Mait Metsamaa firmast Baltic Tours Saaremaa kui Guido Sammelselja firmast Kramer Kinnisvara. Sammelselg tunnistas, et Kiil on suli, ent ei nõustunud seda väidet täpsemalt kommenteerima.
  AS Undva Sadama juhatuse esimehe Lembit Laido sõnul ütles Kiil aasta tagasi, et esindab keskkonnaminister Heiki Kranichit ja 10% osaluse eest sadamafirmas organiseerib Kranich sadama tõrgeteta ehituse. Laido loobus korruptiivse iseloomuga pakkumisest ja sealtpeale on Kranich olnud sadama ehitamise vastu.
  Jaga lugu:
 • Hetkel kuum
Seotud lood

Teerajajad: ettevõtted vastutagu keskkonna- ja sotsiaalse mõju eest
Alla 34aastased kõrgharidusega inimesed, kes on enim valmis kasutusele võtma uusi ideid, teenuseid ja tehnoloogiaid, ootavad ettevõtjatelt rohepöörde puhul rohkem tegusid, kirjutab Swedbanki jätkusuutlikkuse valdkonnajuht Maris Riim.
Alla 34aastased kõrgharidusega inimesed, kes on enim valmis kasutusele võtma uusi ideid, teenuseid ja tehnoloogiaid, ootavad ettevõtjatelt rohepöörde puhul rohkem tegusid, kirjutab Swedbanki jätkusuutlikkuse valdkonnajuht Maris Riim.
Kõrge maagaasi hind tõi Equinorile rekordilised tulemused
Equinori kolmanda kvartali tulemused ületasid tänu kõrgetele gaasi hindadele ootuseid, kuid aktsia hind hakkas ikkagi kukkuma, vahendab Reuters.
Equinori kolmanda kvartali tulemused ületasid tänu kõrgetele gaasi hindadele ootuseid, kuid aktsia hind hakkas ikkagi kukkuma, vahendab Reuters.
Raadiohommikus: verivärsked tulemused börsilt ja tipptegijate äriplaanid
Neljapäevases Äripäeva raadio hommikuprogrammis vahendame kuulajatele värskeid börsifirmade kolmanda kvartali tulemusi. Neljapäeval teatavad need Arco Vara, Tallink ja EfTEN.
Neljapäevases Äripäeva raadio hommikuprogrammis vahendame kuulajatele värskeid börsifirmade kolmanda kvartali tulemusi. Neljapäeval teatavad need Arco Vara, Tallink ja EfTEN.
Amsterdami kohus otsustas: sküütide kuld läheb Ukrainale
Hollandi apellatsioonikohus tegi Venemaa annekteeritud Krimmi muuseumide ja Ukraina pikka aega kestnud vaidluses ajaloolise sküütide kulla aarde üle otsuse, et see tuleb anda Ukrainale, kirjutab Reuters.
Hollandi apellatsioonikohus tegi Venemaa annekteeritud Krimmi muuseumide ja Ukraina pikka aega kestnud vaidluses ajaloolise sküütide kulla aarde üle otsuse, et see tuleb anda Ukrainale, kirjutab Reuters.