Ülo Toomsalu • 8. detsember 2000 kell 6:11

Pankrotihaldur tühjendas depoo kontod tunniga

Mõned tunnid pärast 14. novembril Valga Külmutusvagunite Depoo pankroti väljakuulutamist tegi vastne pankrotihaldur Heli Ernits firma kontodelt ligi 70 000 krooni eest ülekandeid, et maksta vanu arveid, kirjutab Postimees.

Juba varasema, kohtus tühistatud kevadsuvise pankroti ajal depoo haldurina tegutsenud Ernits tegi kohe pärast seekordse pankroti väljakuulutamist ligi 20 000 krooni suuruse ülekande kõigepealt oma eelmisest pankrotiajast pärinevate kulude katteks. Seejärel tasus ta depoo kontolt 50 000 krooni firmat kevadel auditeerinud E-Auditile.

Tartu ringkonnakohtus 30. juunil tühistatud ja 14. novembril välja kuulutatud pankroti vahel pole mingit juriidilist seost. Eelmisel nädalal Valga depoo võlausaldajate üldkoosolekul teatas Ernits, et ettevõtte kassas ja pangakontodel on vaid üle 500 krooni.

Ernitsa väitel oli tal õigus teha 14. novembril pärast pankroti väljakuulutamist ülekandeid eelmise menetluse kulude katmiseks, aga ta ei pea seda ajakirjandusele selgitama. Ta lisas, et on kohustatud oma tegevusest aru andma vaid kohtule ja pankrotitoimkonnale.

Ernitsa väitel ei oma mitte mingit tähtsust, kas tehtud väljamaksed pärinevad eelmisest pankrotimenetlusest või mitte.

Pankrotihaldur Arno Mägi kinnitusel ei tohi haldur selliseid ülekandeid mitte mingil juhul teha. 'Kui on nii, siis on tegemist otsese seaduserikkumisega,' märkis ta.

Hetkel kuum