• Jaga lugu:
  Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

  Suurpangad euro suhtes optimistlikud

  Euro kurss kerkis reede õhtuks 15 nädala kõrgeimale kursile 0,8989 dollarini, mis teeb USD kursiks 17,40 krooni. Järjest enam kujuneb turuosalistel veendumus, et USA majandus on jahtumas ning et USA Föderaalreserv tõstab lähikuudel dollari baasintresse.
  Jeeni suhtes tugevnes Euroopa ühisraha 101,04 jeenini. Ülalpool 101 jeeni taset oli euro viimati 1. augustil. See oli euro kursitõus neljandat järjestikust päeva. Viimati tugevnes euro jeeni suhtes neli päeva järjest 1999. aasta mais.
  Seega tugevnes euro möödunud nädalal dollari suhtes 0,8 ja jeeni suhtes 2,1%. Jeen omakorda nõrgenes dollari suhtes 1,4%.
  Valuutaturgudel opereerivad suurpangad on euro tulevikuväljavaadete suhtes tulevikus. Morgan Stanley, kes on oma 1,5 triljoni dollarilise päevakäibega ajakirja Euromoney andmetel valuutaturgude turuosalt kümnendal kohal, prognoosib märtsi lõpuks euro kursiks 95 USA senti, mis teeb 6,1protsendilise tõusu praegusega võrreldes. Merrill Lynch ja Tokyo-Mitsubishi ennustavad eurole 5protsendilist tugevnemist 92 USA sendini.
  Sellel nädalal on valuutaturgude tähelepanu keskmes homme toimuv Fedi vabaturukomitee istung.
  Jaga lugu:
 • Hetkel kuum

Gregor Raudvere: kalli elektri kurja juur
Iga ministeerium, kohalik omavalitsus ning eri ametiasutused vaatavad energeetikat vaid oma mätta otsast ja just seda suppi me praegu kõrge elektri hinna näol helbime, kirjutab ettevõtja, OÜ Adepte Group juhatuse liige Gregor Raudvere.
Iga ministeerium, kohalik omavalitsus ning eri ametiasutused vaatavad energeetikat vaid oma mätta otsast ja just seda suppi me praegu kõrge elektri hinna näol helbime, kirjutab ettevõtja, OÜ Adepte Group juhatuse liige Gregor Raudvere.
Elektriautotootjad SECiga pahuksis
USA Väärtpaberi-ja Börsikomisjon (SEC) on nii Tesla kui ka Lucid Motorsi uurimise alla võtnud, vahendab Yahoo Finance.
USA Väärtpaberi-ja Börsikomisjon (SEC) on nii Tesla kui ka Lucid Motorsi uurimise alla võtnud, vahendab Yahoo Finance.
Elektri hind tõusis uue rekordini Novembri algusega võrreldes 15kordne tõus
Eesti piirkonnas on elektri hind täna rekordiliselt kõrge, keskmine megavatt-tunni hind ulatub enam kui 290 euroni, selgub Nord Pooli andmetest.
Eesti piirkonnas on elektri hind täna rekordiliselt kõrge, keskmine megavatt-tunni hind ulatub enam kui 290 euroni, selgub Nord Pooli andmetest.
Tööstur: tootjad peaksid julgemalt hindu tõstma
"Et ettevõtted oleksid tugevad, arendaksid tootmistehnoloogiaid ja saaksid teha rohelisemaid valikuid, on toote hinna tõstmine paratamatu," ütles mööblitootja Bed Factory Sweden juht Indrek Aasna hiljuti konverentsil "Tööstuse äriplaan 2022".
"Et ettevõtted oleksid tugevad, arendaksid tootmistehnoloogiaid ja saaksid teha rohelisemaid valikuid, on toote hinna tõstmine paratamatu," ütles mööblitootja Bed Factory Sweden juht Indrek Aasna hiljuti konverentsil "Tööstuse äriplaan 2022".