Kaivo Kopli • 20. detsember 2000 kell 14:39

Kristlik Rahvapartei: Eesti on põrsapraad eurolaual

Kristliku Rahvapartei juhttegelase Mart Metsala sõnul tekitab üldist ärevust see, kuidas Eesti oma riikluse käest laseb, saamata aru, et eurolauas oleme me pigem põrsaprae kui sööjate rollis.

'Veel kümne aasta eest oli kogu rahva soov ise oma kodus asju korraldada, nüüd on aga justkui kõik see unustatud,' ütles Metsala. 'Aetakse üldist juttu, et Euroopa Liidus on kõik võrdsed, kuid tegelikult pole ju mingi saladus, et seal sees on mõned ikka veel võrdsemad.'

Liitumisprotsessi käigus on EL sihikindlalt hävitanud mõned siinsed tööstusharud, väitis Metsala. 'Meid tehakse toorainebaasiks ja prügimäeks. Ise sellest aru saamata oleme põrsaprae rollis Euroopa Liidu laua peal,' tõdes ta.

Kristliku Rahvapartei hinnangul peaks Eesti oma Vene-poliitika tunduvalt mõõdukamaks muutma. 'See on liiga äärmuslik, istume justkui pommi otsas,' arvas Metsala.

Hetkel kuum