Ülo Toomsalu • 21. detsember 2000 kell 6:24

Tallinna kahe suurema ülikooli ühendamine aitab säästa raha

Tallinna Pedagoogikaülikooli ja Tallinna Tehnikaülikooli ühendamine aitab haridusminister Tõnis Lukase hinnangul hoida kokku ülikoolide kulusid ning tasakaalustab Tartu ja Tallinna ülikoolide võimalusi, kirjutab Postimees.

?Praegu nad oma kulutustega toime ei tule ja kannavad oma muid kulusid õppekulude arvel,? ütles Lukas.

Ühinemise tulemusel jäävad kõik mõlemas pealinna suuremas ülikoolis õpetatavad erialad ja valdkonnad püsima, kuid hiljem võivad ülikoolid neid ise vajadusel sulgeda. ?Ülikool peab käima ajaga kaasas ja õpetama seda, mida on vaja,? märkis Lukas.

Ka riiklikult tasustavate õppekohtade arv Tallinna ülikoolis ühinemise tulemusena ei vähene, küll aga väheneb paari aasta pärast riiklike õppekohtade arv üldse.

?Ülikoolid tahavad ühe õppekoha eest rohkem raha ja seda on võimalik maksta ainult tellitavate õppekohtade vähendamise tulemusel,? ütles Lukas. Praegu maksab üks õppekoht riigile keskmiselt 26 000 krooni aastas.

Hetkel kuum