Inno Tähismaa • 28. detsember 2000 kell 4:56

Webmedia jännis klientide teenindamisega

End juhtiva e-lahenduste pakkujana reklaamiv Tartu firma rikkus teistkordselt elementaarseid webi turvalisuse nõudeid, teatas netikülgede auditeerimisega tegeleva firma Web Security Consultants infoturbespetsialist Georg M. Luhaäär.

Webmedia klientide, Opeleid müüva Tartu ettevõtte AS Carring ja ASi Eesti Telefon kodulehekülgedele on võimalik salasõna sisestamata teha muudatusi. Samuti ebaõnnestus mõned kuud tagasi Webmedia kliendi Isamaaliidu Online pressikonverents, kuna kõrvalised isikud said võimaluse üles panna küsimusi ja vastuseid.

Webmedia koostööpartner, Tartus Opel sõiduautosid müüv AS Carring tegevdirektor Raul Angerjärv tunnistas, et ettevõtte koduleheküljel on tõsised turvalisusega seotud probleemid.

Angerjärve väitel lubab valitud koostööpartner Webmedia oma koduleheküljel klientidele pakkuda Eestis parimat teenust ning pöörata erilist rõhku turvalisusele.

Meie oleme oma valitud partneri tegevuses sügavalt pettunud sõnas Angerjärv, kes on veendunud, et sõnadest üksi on vähe. Juba mitmendat korda järjest eirab ennast 'juhtiva e-lahenduste pakkujana' tutvustav ettevõte elementaarseid turvalisusnõudeid.

?Nüüd, kui oleme laskub välismaa spetsialistidel oma kodulehekülje süsteemi uurida, võime väita, et see ei vasta isegi elementaarsetele turvalisuse nõuetele. Kuna ma ise ei ole selle valdkonna spetsialist, siis ei osanud siiani midagi karta, kuid nüüd on vaja kindlasti midagi ette võtta. Ilmselt vahetame partnerit,? rääkis Angerjärv.

Hetkel kuum