2000st kadunud autost 1400 ilmusid välja

Tõnu Tramm 11. jaanuar 2001, 17:13

Statistikas 'kaduma läinud' 2000 autost umbes 1400 osutus ARK töötajate näpuveaks, 600 osas käib uurimine, mis peaks lõpule jõudma lähiajal.

ARK direktori asetäitja Teo Saimre sõnul oli umbes 1400 auto osas ARK töötajate näpuviga, kes eelregistreeritud autosid arvele võttes kandsid need kasutatud autode reale. 'Inimesed kirjutasid meil seletuskirjad ja usun, et enam nad sellist viga ei tee,' lausus Saimre.

Ülejäänud 600 auto osas pole veel täit selgust, kuid uurimine käib aktiivselt. Küsimus võib olla kaitsejõudude autodes, mis ARK registrisse ei kuulu, samuti autode klassifitseerimise erinevates tõlgendustes jne. 'Meie oleme oma süüd tunnistanud, kuid ega ka AMTEL (Autode Müügi- ja Teenindusettevõtete Eesti Liit) päris puhas ei ole. Küsitavus on mitme automargi suhtes, mida nemad on justkui müünud aga meieni seda jõudnud ei ole,' lausus Saimre, kelle sõnul käib autode taga otsimine auto-auto haaval seitsmekohaliste VIN-koodide alusel.

AMTELi esimehe Jaak Uudla sõnul ei saa nende eksimus olla kuigi arvestatav, sest tollistatistika järgi toodi 2000. aastal Eestisse kokku 10 894 sõiduautot, mille pealt on kõik maksud tasutud ja nad on jäänud siinsele turule. 'Kõik ei ole veel müüdud, mistõttu on 18 auto suurune erinevus loomulik,' lausus Uudla.

Eesti autofirmade väitel müüsid nad mullu Eestisse 10 876 uut sõiduautot, ARK andmeil jõudis neist registrisse vaid 8 830 autot. 1400 auto osas on ARK eksimuse omaks võtnud, 600 auto osas uurimine kestab.

Äripäev https://www.aripaev.ee/img/id-aripaev.svg
10. November 2009, 00:00
Otsi:

Ava täpsem otsing