• Jaga lugu:
  Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

  EPL: Loodetavasti jätkab Meri Eesti müügimehe rolli

  Täna presidendiameti üle andva Lennart Meri kohta on öelnud, et ta pärandab oma järglasele nii suure palitu, millesse too ära upub, kirjutab Eesti Päevaleht tänases juhtkirjas.

  <pilt#LennartMeri.jpg#Lennart Meri#150#171#0> 1992. aastal rahva tahte vastaselt presidendiks valitud Meri on oma kahe ametiajaga tõstnud presidendi institutsiooni usalduse rahva seas kõrgemale kui ühelgi teisel institutsioonil.
  Meri jätab ajalukku ja inimeste mällu sügava ning aastatega üha müütilisemaks muutuva jälje.
  Demokraatia jõud ja nõrkus peitub selles, et ta ei lase üksikisiku rolli liiga suureks kasvada. Seetõttu oleks õigem rääkida Eesti arengust viimase üheksa aasta jooksul ja Lennart Meri rollist selles. Võib öelda, et Meril oli siseriiklikult oluline roll Eesti ühiskonna ees seisvate eesmärkide ja sihtide sõnastaja ning seadjana. Väljapoole aga kujutluse loojana Eestist.
  Oleks rõõmustav, kui Meri jätkaks ka tulevikus Eesti müügimehe ja mainekujundaja rolli maailmas, mis lükkaks ümber kuulujutud tema seostamisest peagi parteistuva ühendusega Res Publica, kuhu kuulub hulga praegusi ja endisi presidendi kantselei võtmeisikuid.
  Ääretult kahju oleks ka, kui Meri esinemised piirduks tulevikus vaid välisriikidega ehk nagu kirjutas viimases Sirbis Mati Unt ? paar korda aastas õiglaselt sõimata saada kuluks meile kõigile ära.
  Jaga lugu:
 • Hetkel kuum

Vastukaja: rahandusminister viskab krüptobeebi koos vanniveega välja
Virtuaalvääringu teenuste valdkonda ei tuleks poliitilisel tasemel häbiplekistada ja hävitada, kirjutab advokaadibüroo LEXTAL partner Rauno Kinkar vastukajana rahandusminister Keit Pentus-Rosimannuse äsjasele väljaütlemisele.
Virtuaalvääringu teenuste valdkonda ei tuleks poliitilisel tasemel häbiplekistada ja hävitada, kirjutab advokaadibüroo LEXTAL partner Rauno Kinkar vastukajana rahandusminister Keit Pentus-Rosimannuse äsjasele väljaütlemisele.
USA Toidu-ja Ravimiamet hääletas kolmanda vaktsiinidoosi vastu
Reedel hääletas USA Toidu-ja Ravimiamet (FDA) Pfizeri kolmanda vaktsiinidoosi heakskiitmise vastu, vahendab Yahoo Finance.
Reedel hääletas USA Toidu-ja Ravimiamet (FDA) Pfizeri kolmanda vaktsiinidoosi heakskiitmise vastu, vahendab Yahoo Finance.
Venemaal algas AstraZeneca vaktsiini tootmine
Venemaal Moskva oblastis Puštšinos algas AstraZeneca koroonavaktsiini tootmine ravimifirmas R-Farm, teatab TASS.
Venemaal Moskva oblastis Puštšinos algas AstraZeneca koroonavaktsiini tootmine ravimifirmas R-Farm, teatab TASS.
Rahandusministri arvates võiks rahapesu andmebüroo litsentside andmise peatada
Rahandusminister Keit Pentus-Rosimannuse sõnul on virtuaalvääringu teenuste pakkujatega seotud rahapesu ja terrorismi rahastamise riskid Eestis kasvanud ja praegune olukord vajab riigi kiiret tegutsemist.
Rahandusminister Keit Pentus-Rosimannuse sõnul on virtuaalvääringu teenuste pakkujatega seotud rahapesu ja terrorismi rahastamise riskid Eestis kasvanud ja praegune olukord vajab riigi kiiret tegutsemist.