Artikkel
 • Jaga lugu:
  Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

  EPL: Loodetavasti jätkab Meri Eesti müügimehe rolli

  Täna presidendiameti üle andva Lennart Meri kohta on öelnud, et ta pärandab oma järglasele nii suure palitu, millesse too ära upub, kirjutab Eesti Päevaleht tänases juhtkirjas.

  <pilt#LennartMeri.jpg#Lennart Meri#150#171#0> 1992. aastal rahva tahte vastaselt presidendiks valitud Meri on oma kahe ametiajaga tõstnud presidendi institutsiooni usalduse rahva seas kõrgemale kui ühelgi teisel institutsioonil.
  Meri jätab ajalukku ja inimeste mällu sügava ning aastatega üha müütilisemaks muutuva jälje.
  Demokraatia jõud ja nõrkus peitub selles, et ta ei lase üksikisiku rolli liiga suureks kasvada. Seetõttu oleks õigem rääkida Eesti arengust viimase üheksa aasta jooksul ja Lennart Meri rollist selles. Võib öelda, et Meril oli siseriiklikult oluline roll Eesti ühiskonna ees seisvate eesmärkide ja sihtide sõnastaja ning seadjana. Väljapoole aga kujutluse loojana Eestist.
  Oleks rõõmustav, kui Meri jätkaks ka tulevikus Eesti müügimehe ja mainekujundaja rolli maailmas, mis lükkaks ümber kuulujutud tema seostamisest peagi parteistuva ühendusega Res Publica, kuhu kuulub hulga praegusi ja endisi presidendi kantselei võtmeisikuid.
  Ääretult kahju oleks ka, kui Meri esinemised piirduks tulevikus vaid välisriikidega ehk nagu kirjutas viimases Sirbis Mati Unt ? paar korda aastas õiglaselt sõimata saada kuluks meile kõigile ära.
  Jaga lugu:
 • Hetkel kuum
Vastulause: tarneahelate ümberkujundamisega seotud väljakutseid maksab tõsiselt võtta
Tuleb küsida, mil määral õnnestub ettevõtetel kanda kasvanud sisendhinnad üle lõpptoodangu hindadesse, kirjutab Arenguseire Keskuse ekspert Uku Varblane vastukajas Eesti Panga ökonomisti Kaspar Oja kriitikale.
Tuleb küsida, mil määral õnnestub ettevõtetel kanda kasvanud sisendhinnad üle lõpptoodangu hindadesse, kirjutab Arenguseire Keskuse ekspert Uku Varblane vastukajas Eesti Panga ökonomisti Kaspar Oja kriitikale.
LHV aktsia tõus aitas Balti ja Tallinna indeksid kindlalt plussi
Balti börsiindeks Baltic Benchmark tõusis täna 1,39% ja Nasdaq Tallinna indeks 1,54% LHV aktsia enam kui viieprotsendise ralli tõukel.
Balti börsiindeks Baltic Benchmark tõusis täna 1,39% ja Nasdaq Tallinna indeks 1,54% LHV aktsia enam kui viieprotsendise ralli tõukel.
Uueks ehituse asekantsleriks saab Ivo Jaanisoo
Majandusministeeriumi ehituse asekantsleriks saab Jüri Rassi järel senine ministeeriumi ehitus- ja elamuosakonna juhataja Ivo Jaanisoo.
Majandusministeeriumi ehituse asekantsleriks saab Jüri Rassi järel senine ministeeriumi ehitus- ja elamuosakonna juhataja Ivo Jaanisoo.
Comodule koondab ärid ühe katuse alla ja saab uue tegevjuhi Kristjan Maruste jätkab emafirma juhina
Eesti tehnoloogiaettevõte Comodule muudab ettevõtte struktuuri ja loob grupi, mis koondab enda alla kolm ettevõtet. Senine Comodule'i juht Kristjan Maruste asub juhtima emaettevõtet, Comodule'i ette astub teine asutaja Teet Praks.
Eesti tehnoloogiaettevõte Comodule muudab ettevõtte struktuuri ja loob grupi, mis koondab enda alla kolm ettevõtet. Senine Comodule'i juht Kristjan Maruste asub juhtima emaettevõtet, Comodule'i ette astub teine asutaja Teet Praks.
Karis NATO tippkohtumisest: Eesti julgeolek muutus veel tugevamaks
President Alar Karis ütles täna Madridis alanud NATO tippkohtumise kohta, et Eesti julgeolek on muutunud tänu tehtud otsustele veel tugevamaks.
President Alar Karis ütles täna Madridis alanud NATO tippkohtumise kohta, et Eesti julgeolek on muutunud tänu tehtud otsustele veel tugevamaks.

Küpsised

Äripäev kasutab küpsiseid parima ajakirjandusliku teenuse, huvipakkuvama sisu ja hea kasutajakogemuse võimaldamiseks. Meie veebilehel on järgmist liiki küpsised: vajalikud-, statistika-, eelistuste- ja turunduse küpsiseid. Küpsiste kasutamise eesmärkide ja töötlemise aluse osas saad rohkem infot Meie Küpsiste Poliitikast. Vajutades „Luban kõik“ nõustud Küpsiste kasutamisega meie ja kolmandate osapoolte poolt Meie Küpsiste poliitikas ja käesolevas Küpsiste lahenduses toodud tingimustel. Vajutades „Muudan eelistusi“ saad oma eelistusi alati muuta ja täiendavalt infot erinevate Küpsiste kohta.

Loe lähemalt meie Privaatsus - ja Küpsisepoliitikast.