• Jaga lugu:
  Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

  Meri kodu vähemalt aasta lõpuni riigi kulul valve all

  Ööpäevaringne mehitatud valve jääb ekspresident Lennart Meri Viimsi vallas asuva kodu juurde vähemalt selle aasta lõpuni, sest nii sätestab valitsuse korraldus ja riigieelarve, kirjutab Eesti Päevaleht.

  Praegu kutsumata külalised Meri eramu juures Rohuneeme tippu jalutada ei saa, koges eile Eesti Päevaleht. Territooriumile kippujad peatas kohe julgestuspolitseinik. ?Viimastel päevadel on siin üsna palju uudishimulikke käinud,? tunnistas ta.
  Meri kodu valvamine kaetakse riigieelarvest kuni käesoleva aasta lõpuni. Kuigi Lennart Meri avaldas soovi turvameeskonna järele ka edaspidiseks, ei ole järgmise aasta eelarves selleks vaja minevat poolt miljonit krooni ette nähtud.
  ?Rahas ongi põhiküsimus,? kinnitas valitsuse pressiesindaja Priit Põiklik, kelle sõnul saaks riigieelarvesse muudatusi teha veel vaid mõni riigikogu fraktsioon või komisjon. ?Riigieelarvesse raha ju juurde kusagilt ei tule, Meri valvamise jätkamise jaoks tuleks kusagilt raha ära võtta. Julgestuspolitsei ei saa endist presidenti õhust ja armastusest valvata,? nentis ta.
  Põikliku hinnangul võiks oma ohutuse pärast kartev Meri ise turvafirma palgata. Samas lisas ta, et Eesti riigile osutatud teenete eest oleks valitsusel Meri palvele moraalselt raske eitavalt vastata.
  Justiitsminister Märt Raski sõnul on rahva otsustada, kas jätkata edaspidi ekspresidendi kodu julgestamist. ?See on erinevates riikides erinev ning ma ei taha oma subjektiivset arvamust avaldada. See on fakti küsimus ning kuulub eelkõige siseministeeriumi kompetentsi,? ütles Rask.
  Otsedemokraatiaportaalis TOM on Virve Oll pannud hääletamisele ettepaneku ekspresidendilt valve ära võtmise kohta, nimetades Meri soovi oma territooriumi turvata ülbeks ja tõusiklikuks. Kahe nädala jooksul saavad internetikasutajad ettepanekule oma toetust või vastuseisu avaldada.
  Jaga lugu:
 • Hetkel kuum

Mihkel Nestor: kahetoalistele korteritele varsti enam ostjaid ei leidu
Tohutu muutus demograafias avaldab kinnisvaraturule aasta-aastalt üha suuremat mõju, nii et tekib küsimus, kas praegustel kahetoaliste korterite omanikel on tulevikus suuremale pinnale kolides enam turgu vana mahamüümiseks, kirjutab SEB majandusanalüütik Mihkel Nestor.
Tohutu muutus demograafias avaldab kinnisvaraturule aasta-aastalt üha suuremat mõju, nii et tekib küsimus, kas praegustel kahetoaliste korterite omanikel on tulevikus suuremale pinnale kolides enam turgu vana mahamüümiseks, kirjutab SEB majandusanalüütik Mihkel Nestor.
Dow Jones lõpetas nädala ajaloolise tipptulemusega
Dow Jonesi tööstuskeskmine tõusis täna 0,21% ja sulgus 35 677,02 punktil, mis on ajaloo kõrgeim tulemus.
Dow Jonesi tööstuskeskmine tõusis täna 0,21% ja sulgus 35 677,02 punktil, mis on ajaloo kõrgeim tulemus.
Nädal raadios: Enefit Green, olümpiavõitja ja spordiajakirjaniku investeeringud ning kinnisvara flippimine
Lõppeval nädalal osutusid enim kuulatuteks hommikuprogrammides lahatud teemad – olümpiavõitja Gerd Kanteri investeeringud ning investor Toomase soovitused Enefit Greenist kasumi võtmiseks. Samuti kuulati saateid kinnisvara teemadel ning spordiajakirjanik Aet Süvari investeerimiskogemuse jagamisest.
Lõppeval nädalal osutusid enim kuulatuteks hommikuprogrammides lahatud teemad – olümpiavõitja Gerd Kanteri investeeringud ning investor Toomase soovitused Enefit Greenist kasumi võtmiseks. Samuti kuulati saateid kinnisvara teemadel ning spordiajakirjanik Aet Süvari investeerimiskogemuse jagamisest.
Raadiohommikus: olukord Lätis, Chemi-Pharmi uus tehas ja kõige edukamad turundajad
Reedeses raadiohommikus räägime värske turunduse TOPi võitjatega: külas on kommunikatsioonibüroo Powerhouse juht Janek Mäggi, reklaamiagentuuri Tank omanik Joel Volkov, meediaagentuuri Httpool Eesti juht Kerttu Talvik ja Postimees Grupi juht Toomas Tiivel.
Reedeses raadiohommikus räägime värske turunduse TOPi võitjatega: külas on kommunikatsioonibüroo Powerhouse juht Janek Mäggi, reklaamiagentuuri Tank omanik Joel Volkov, meediaagentuuri Httpool Eesti juht Kerttu Talvik ja Postimees Grupi juht Toomas Tiivel.