Tõnis Arnover • 10. oktoober 2001 kell 10:14

Sonera välisosaluste väärtus katab ainult poole firma võlast

Viielt analüütikult kogutud andmete põhjal on Kauppalehti teatel Soome teleoperaatorfirmale Sonera kuuluvad aktsiapakid välisfirmades väärt 33,8 miljardit krooni, kuid ettevõtte netovõlg on 63,4 miljardit krooni.

Sonera tahab alandada võla 39 miljardile kroonile. Kui telekomiaktsiate väärtus ei kasva, siis tuleb tal paratamatult hakata müüma oma välisosalusi. Praeguse kursi järgi saaks Sonera talle kuuluvate Deutsche Telekomi aktsiate eest 11,2 miljardit krooni, Turkcelli aktsiate eest 8,8 miljardit ning Balti riikide ja Venemaa telekomifirmade osaluse eest samuti 8,8 miljardit krooni.

Kõigele vaatamata on analüütikud Sonera suhtes lootusrikkad. Tänu väga kindlale positsioonile koduturul, arvavad nad, et esialgu piisaks Sonerale Deutsche Telekomi aktsiate müügist.

Hetkel kuum