Tõnis Arnover • 16. oktoober 2001 kell 9:09

Telial valmib miljarditehing Flextronicsiga

Rootsi ärilehe Dagens Industri andmeil on lõpusirgel Rootsi Telia ja USA suurkontserni Flextronicsi vahelised läbirääkimised, mille tulemusena Telia müüb oma viis telefonivõrkude teenindus- ja sisustustööde firmat, kus on ametis neljandik Telia personalist. Tehingu hinnaks pakutakse 6,8 miljardit Eesti krooni.

Allikate teatel kiirustab Telia tegevjuht Marianne Nievert tehinguga, et firma saaks kolme nädala pärast näidata head kvartalitulemust.

Neis viies Telia tütarfirmas töötab neljandik kontserni personalist ehk umbes 5500 inimest, keda eriti ei vaimusta telekommunikatsiooni allhankefirma Flextronicsi palgale minek. Firma ametiühingu andmeil on seetõttu Telias müümisele päris suur vastuseis.

Müüdavad firmad on Neterna, Relacom, Evega, Telia Systems ja Telia Service, mille kogukäive on 10,2 miljardit Eesti krooni.

Hetkel kuum