• Jaga lugu:
  Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

  Eesti pääses terroristide rahapesu mustast nimekirjast

  Terroriorganisatsioonide rahaülekannete piiramist arutanud Euroopa Liidu rahandus- ja justiitsministrid ei loe Eestit rahapesu musta nimekirja kuuluvaks riigiks, mistõttu ei laiene Eestile ka erijärelevalve tehtavate rahatehingute osas, kirjutab Eesti Päevaleht.

  Luksemburgis üleeile toimunud rahandus- ja justiitsministrite nõupidamisel kanti musta nimekirja 19 riiki, mille puhul kahtlustatakse, et sealsed pangad aitavad kaasa rahapesule või ei tee koostööd selle tõkestamiseks. Nimekirja sattusid näiteks ka Venemaa, Ukraina ja Ungari.
  Nimekirja koostanud Financial Action Task Force on Money Laundering (FATF) toob esile Eesti hästi koostatud seadusi rahapesu tõkestamisel ning Euroopa Liidu rahapesu piirava konventsiooniga liitumist.
  Samas märgib FATF, et Eesti oht on Venemaa lähedus, mis loob soodsa pinnase rahapesuks, kuna Venemaaga toimub hulgaliselt rahaülekandeid. Ka märgitakse Eesti kehva suutlikkust vajaduse korral arveid külmutada või reageerida kiiresti rahapesujuhtumitele.
  Justiitsminister Märt Rask lausus, et mustade nimekirjade koostamine tuleneb 11. septembril USA vastu korraldatud terrorirünnakutest. ?Et Eestit mustas nimekirjas pole on loomulikult hea, kuid selles on teeneid meil endil,? sõnas Rask. ?Eesti on esimesi riike, kes on kirjutanud alla ja ratifitseerinud kõik rahvusvahelise õigusaktid, mis suunavad riigid rahapesu tõkestavale koostööle. Samuti on Eesti rahapesu tõkestavad seadusesätted novaatorlikud võrreldes vanade rahakeskustega, olgu ta·?veits või mistahes muu riik.?
  Jaga lugu:
 • Hetkel kuum
Karl-Eduard Salumäe: teenindaja töö õpetab inimeste kohta nii mõndagi. Paraku mitte üksnes head
Kui sa oled nooruses teenindajana töötanud, siis tõenäoliselt on sulle tuttav olukord, kus sulle ea poolest vanemaks või vanavanemaks sobiv inimene käitub sinuga otse öeldes nagu täielik jobu, kirjutab Äripäeva arvamustoimetaja Karl-Eduard Salumäe.
Kui sa oled nooruses teenindajana töötanud, siis tõenäoliselt on sulle tuttav olukord, kus sulle ea poolest vanemaks või vanavanemaks sobiv inimene käitub sinuga otse öeldes nagu täielik jobu, kirjutab Äripäeva arvamustoimetaja Karl-Eduard Salumäe.
Analüüsifirma: Pelotoni aktsia on väärt null dollarit
Analüüsifirma New Constructs hoiatas investoreid investeerimise eest niinimetatud zombifirmadesse, mille väärtus turul võib minna nulli. Üks sellistest on treeninguvarustuse tootja Peloton.
Analüüsifirma New Constructs hoiatas investoreid investeerimise eest niinimetatud zombifirmadesse, mille väärtus turul võib minna nulli. Üks sellistest on treeninguvarustuse tootja Peloton.
Baltika juht lahkub ametist
Baltika juhatuse esimees Flavio Perini lahkub poolte kokkuleppel ametist, uueks juhiks saab senine juhatuse liige Brigitta Kippak.
Baltika juhatuse esimees Flavio Perini lahkub poolte kokkuleppel ametist, uueks juhiks saab senine juhatuse liige Brigitta Kippak.
Raadiohommikus: kõrgharidusest, tööjõust ja e-residentsusest
Käes on kõrgkoolidesse sisseastumise aeg. Kas kõrgkoolid suudavad ette valmistada just neid spetsialiste, keda tööturg vajab? Kui palju välistudengeid on Eestisse oodata?
Käes on kõrgkoolidesse sisseastumise aeg. Kas kõrgkoolid suudavad ette valmistada just neid spetsialiste, keda tööturg vajab? Kui palju välistudengeid on Eestisse oodata?
Kaosed jätkuvad: lennufirmade töötajad streigivad või plaanivad neid Ryanair tühistab kümmekond lendu
Mõned Ryanairi töötajad alustasid reedel Belgias, Hispaanias ja Portugalis streiki palga- ja töötingimuste tõttu. Ka SASi ja British Airwaysi töötajad plaanivad streike alustada.
Mõned Ryanairi töötajad alustasid reedel Belgias, Hispaanias ja Portugalis streiki palga- ja töötingimuste tõttu. Ka SASi ja British Airwaysi töötajad plaanivad streike alustada.

Küpsised

Äripäev kasutab küpsiseid parima ajakirjandusliku teenuse, huvipakkuvama sisu ja hea kasutajakogemuse võimaldamiseks. Meie veebilehel on järgmist liiki küpsised: vajalikud-, statistika-, eelistuste- ja turunduse küpsiseid. Küpsiste kasutamise eesmärkide ja töötlemise aluse osas saad rohkem infot Meie Küpsiste Poliitikast. Vajutades „Luban kõik“ nõustud Küpsiste kasutamisega meie ja kolmandate osapoolte poolt Meie Küpsiste poliitikas ja käesolevas Küpsiste lahenduses toodud tingimustel. Vajutades „Muudan eelistusi“ saad oma eelistusi alati muuta ja täiendavalt infot erinevate Küpsiste kohta.

Loe lähemalt meie Privaatsus - ja Küpsisepoliitikast.