Romet Kreek • 21. oktoober 2001 kell 22:00

Börsikrahhi aastapäev möödus rahulikult

Eelmise nädala viimasel kauplemispäeval olid investorid tavapärasest veelgi kartlikumad. Reedel oli viimase suure börsikrahhi 14. aastapäev, mis toimus 19. oktoobril 1987. aastal, kui Dow indeks kukkus päevaga 22,6 võrra madalamale.

Ameerika aktsiaturg, mis veel hommikul kartis siberi katku juhtumite suurenemist, sai päeva lõpu poole kartustest üle ning investorid asusid ostma selekteeritud odavaid aktsiad.

Nasdaq lõpetas reedese kauplemispäeva 1,12 protsendi võrra neljapäevasest sulgemistasemest kõrgemal ehk 1671,31 punktil. Dow Jonesi tööstuslik keskmine kerkis 0,45 protsendi võrra 9204,11 punktile ning laiem S&P 500 indeks 0,46 protsendi võrra 1073,48 punktile.

?Investorid hakkavad tasapisi aru saama, et seni avaldatud möödunud kvartali majandustulemused on tulnud kõrgemad, kui kardeti,? ütles Condor Capital Managementi nõustaja Brian Slater Bloombergile. ?Ma arvan, et inimesed hakkavad sellest lõpuks aru saama ja siberi katku hirm läheb oma teed ning hakatakse ostma aktsiad, mis paistavad odavad.?

Coca-Cola aktsia oli reedel Dow Jonesi komponentidest suurima tõusu teinud aktsia, kerkides 5,36 võrra 48,59 dollarile pärast investeerimispanga UBS Warburgi analüütiku Caroline Levy märkust, et firma juhtkond on muutumas efektiivseks. Investeerimispank tõstis karastusjookide tootja hoia-soovituse tugevaks ostusoovituseks.

Hetkel kuum