• Jaga lugu:
  Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

  Philip Morris startis Bond Streetil

  Eelmise sajandi alguses oma tegemistega Londonist USAsse üle kolinud firmast on välja kasvanud valdusfirma Philip Morris Companies. Valdusfirma alla kuulub lisaks Philip Morris Incorporate?ile ja Philip Morris Internationalile suur osa USA suurimast toidukaupade ja jookide tootjast Kraft Foods ning USA suuruselt teine õlletootja Miller Brewing Co. Peale selle kuulub grupile ka Philip Morris Capital, mis tegeleb nii liisingu kui ka investeerimisega.
  Möödunud aastal 80 mld dollari (1,4 triljonit krooni) suuruse aastakäibe saavutanud ettevõte peab tänama oma edu eest eelkõige ameeriklasi. 2000. aastal oli USA osakaal Philip Morrise kogukäibes 60, Euroopa kanda jäi 29 ja ülejäänud turgudele 11. Tubakas andis 65, toidukaubad 29, õlu 4 ja finantsteenused 2 käibest.
  USAs on Philip Morris suurima turuosaga tubakatootja, omades veidi üle poole turust. Populaarseim tootemark on kahtlemata Marlboro, mis on 1972. aastast alates olnud ka maailma enim müüdud tubakamark. Peale selle on Marlboro koos Coca-Colaga maailma tuntumaid tootemarke.
  Ettevõtte viimase aja trendiks on olnud tubakatoodete käibe aeglasem tõus võrreldes toidukaupade ning õlu müügiga.
  Toidukaupade osakaal kasvab lähitulevikus ettevõttes oluliselt, kuna möödunud aasta detsembris lõpetas muuhulgas maailma suurimaks tarbekaupade pakendajaks tituleeritud Philip Morris 19,2 mld dollari suuruse mahuga Nabusco ülevõtmistehingu.
  Praegu ühendatakse suupisteid tootvat Nabiscot Kraft Foodsiga (mille aktsiapakist kuulub Philip Morrisele hetkel 84).
  Möödunud aastal said Kraft Foods ja Nabisco kahe paele kokku 34,7 mld dollari suuruse käibe, mis omab Philip Morrise 80 mld dollari suuruse aastakäibes juba küllalt olulist osakaalu.
  Möödunud aasta lõpus 178 000 töötajaga Philip Morrise käive ja kasum on kasvanud läbi ajaloo harvanähtavalt stabiilselt.
  See on ka põhjuseks, miks ettevõte on saanud viimase 33 aasta jooksul tervelt 31 aastal tõsta aktsiatele makstavaid dividende.
  2001. aastal ulatub Philip Morrise aktsiale makstav dividend juba 2,12 dollarini. See moodustab ettevõtte aktsia 31. oktoobri 46,80 dollari suurusest turuhinnast 4,5. Veelgi märkimisväärseim oli selle näitaja seis aga möödunud aasta alguses, kui aktsia käis ära allpool 20 dollari ning dividendimäär ulatus juba 10ni.
  Koos dividendimäära tõstmisega on ettevõttel käsil ka oma aktsiate tagasiostmine. Möödunud aastal kulus selleks 3,6 mld dollarit ja järgneva 3 aasta jooksul kulub selleks veel 10 mld dollarit (176 mld krooni).
  Möödunud aastal, kui suur osa aktsiaturul noteeritud aktsiatest elas läbi halbu päevi, kerkis Philip Morrise aktsia 91,3, olles sellega kõige suurem tõusja Dow Jonesi 30 komponendi hulgas.
  Jaga lugu:
 • Hetkel kuum
Marili Niits: mida teha, et suvepuhkuste periood ei võtaks rohkem energiat, kui vastu annab?
Suvine töökorraldus peaks pöörama tähelepanu asendusülesannete õiglasele ja realistlikule jaotusele, et puhkusele suunduv töötaja saaks olla kindel, et kõik vajalik saab ka tema äraolekul tehtud, kirjutab
Suvine töökorraldus peaks pöörama tähelepanu asendusülesannete õiglasele ja realistlikule jaotusele, et puhkusele suunduv töötaja saaks olla kindel, et kõik vajalik saab ka tema äraolekul tehtud, kirjutab
Metallid kukkusid halvimasse kvartalisse pärast eelmist finantskriisi
Tööstusmetallide alamindeks on teises kvartalis langenud 26%, mis on suurima langus alates 2008. aasta lõpust. Langusele pöördusid metallid pärast Föderaalreservi 0,75protsendipunktist intressimäära tõstmist.
Tööstusmetallide alamindeks on teises kvartalis langenud 26%, mis on suurima langus alates 2008. aasta lõpust. Langusele pöördusid metallid pärast Föderaalreservi 0,75protsendipunktist intressimäära tõstmist.
Baltika juht lahkub ametist
Baltika juhatuse esimees Flavio Perini lahkub poolte kokkuleppel ametist, uueks juhiks saab senine juhatuse liige Brigitta Kippak.
Baltika juhatuse esimees Flavio Perini lahkub poolte kokkuleppel ametist, uueks juhiks saab senine juhatuse liige Brigitta Kippak.
Soome tarbijate usk tulevikku varises kokku
Kui tänavu peaks Soome reisijate häälekat vestlust Tallinna tänavatel väheks jääma, siis pole imestada midagi: tarbijate nii nõrka kindlust majandusolukorra suhtes sealne statistika ei mäletagi.
Kui tänavu peaks Soome reisijate häälekat vestlust Tallinna tänavatel väheks jääma, siis pole imestada midagi: tarbijate nii nõrka kindlust majandusolukorra suhtes sealne statistika ei mäletagi.
Venemaa ja Valgevene kaupade impordi täielik lõpetamine mõjutaks enim logistika-, metalli- ja puidusektorit
Venemaa ja Valgevene kaupade impordi täielik lõpetamine mõjutaks enim Eesti logistika-, metalli- ja puidusektorit, kus teistest riikidest pärit asenduskaubad on enam kui veerandi võrra kallimad, selgub Arenguseire Keskuse lühiraportist.
Venemaa ja Valgevene kaupade impordi täielik lõpetamine mõjutaks enim Eesti logistika-, metalli- ja puidusektorit, kus teistest riikidest pärit asenduskaubad on enam kui veerandi võrra kallimad, selgub Arenguseire Keskuse lühiraportist.

Küpsised

Äripäev kasutab küpsiseid parima ajakirjandusliku teenuse, huvipakkuvama sisu ja hea kasutajakogemuse võimaldamiseks. Meie veebilehel on järgmist liiki küpsised: vajalikud-, statistika-, eelistuste- ja turunduse küpsiseid. Küpsiste kasutamise eesmärkide ja töötlemise aluse osas saad rohkem infot Meie Küpsiste Poliitikast. Vajutades „Luban kõik“ nõustud Küpsiste kasutamisega meie ja kolmandate osapoolte poolt Meie Küpsiste poliitikas ja käesolevas Küpsiste lahenduses toodud tingimustel. Vajutades „Muudan eelistusi“ saad oma eelistusi alati muuta ja täiendavalt infot erinevate Küpsiste kohta.

Loe lähemalt meie Privaatsus - ja Küpsisepoliitikast.