4. november 2001 kell 22:00

Ministeerium ootab 4% majanduskasvu

Kui augustis avalikustatud sügisprognoosi numbrid lubasid 2002. aastaks 5 protsenti reaalkasvu, siis maailma majanduse jahenemise tõttu ootab ministeerium 4protsendilist reaalkasvu. Muutus ka 2001. aasta majanduskasvu prognoos, mida ministeerium korrigeeris 4,8 protsendilt 4,5-le.

Prognoosi ringivaatamine on ajendatud meie peamiste kaubanduspartnerite majanduskasvu prognooside korrigeerimisest oluliselt allapoole. Näiteks alandasid Soome ja Rootsi keskpangad majanduskasvu prognoose vastavalt 3,3 protsendilt 2,4 protsendile ning 3,3 protsendilt 2,2 protsendile.

Lisaks on negatiivseid signaale Eesti majandusnäitajates - septembris pidurdus tööstustoodangu müügi kasv 2,1 protsendini ning viimased kaks kuud on vähenenud eksport.

Korrigeeritud majanduskasvu prognoosist lähtuvalt vähendab rahandusministeerium 2002. aasta riigieelarve tulude prognoosi 538,1 mln krooni võrra.

Autor: ÄP Online

Hetkel kuum