Raivo Sormunen • 7. november 2001 kell 22:00

Merko kerkis tulemuste najal

Tallinna börsil oli eilsele vaiksusele vaatamata viimase kuue päeva aktiivseim börsipäev. Tehingute arv kasvas 75ni tänu investorite kasvanud huvile Eesti Telekomi aktsia vastu. Väikest ostuhuvi tunti ka kolmanda kvartali tulemused avaldanud Merko Ehituse vastu.

Eelmisel aastal Eesti suurimaks ehitusfirmaks kasvanud Merko Ehituse aktsia kosus päevaga 1,6 ning tõusis 37,37 kroonini. Kuigi Merko kvartalikasum kasvas eelmise perioodiga võrreldes 1,57 kroonilt 2,57 kroonini aktsia kohta, tegi veidi murelikuks käibe ligi 15 langus.

Ühelt poolt võib see olla tingitud suurte projektide kaootilisest lisandumisest, kuid ka sellest, et ehitusfirmade sõnul pole kohalikul turul lähiajal uusi suurprojekte tulemas.

Muidugi teeb veidi ettevaatlikumaks ka ebastabiilsemaks muutunud majanduskeskkond, mis ehitusfirmadele mõjub keskmiselt märksa raskemalt kui turule tervikuna.

Päevasiseselt poolteist protsenti kerkinud Eesti Telekomi aktsia lõpetas eile aktiivse kauplemise taustal 57,25 kroonil ehk 0,4 kõrgemal kui teisipäeval.

Kerge positivism võis olla tingitud USA keskpanga teisipäevaõhtusest intressikärpest, mis andis eile veidi optimistlikku tooni kogu Euroopa telekomisektoris. Samas olid investorid üsna skeptilised ning küsisid üksteiselt, mis juhtub siis, kui USA keskpank madalale kistud intressikärbete tõttu enam turgu toetada ei saa.

Viimasel ajal suure ostusurve ja investorite kõrgendatud tähelepanu all olnud Kalevi aktsia tõusis 21,50 kroonini ehk ligi 6 kõrgemale oma viimasest sulgemishinnast.

Hetkel kuum