• Jaga lugu:
  Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

  Viinakuu jagas viinaturu ümber

  Onistari nõukogu esimees Aleksander Skoblov põhjendas oktoobri tagasilangust viina hinna tõstmisega septembri lõpus. Nüüd on Onistari odavaim viin poeletil teistest sama hinnaklassi viinadest kolme krooni võrra kallim ja see mõjutab ka läbimüüki. Kuna pooleliitrise viinapudeli omahind on 35-36 krooni, siis pole ilma kahjudega kauplemata võimalik seda odavamalt kui 38-39 krooni pudel võimalik tehasest välja müüa, selgitas ta.
  ?Pole mingit mõtet näidata suurt müüki, teenimata selle pealt midagi,? lausus Skoblov, lisades, et ettevõte on teinud panuse ekspordi suurendamisele. Enne seda tõstis Onistar viina hinda aprillis ja ka siis vähenes läbimüük.
  Eelmisel aastal langetas Onistar Skoblovi sõnul oluliselt viina hinda, näitamaks, kui hinnatundlik on tarbija. Selle sammuga möödus viinaturu uustulnuk valge viiina müügis kauaaegsest turuliidrist Livikost. ?Kuna riik on otsustanud alkoholiaktsiisi mitte langetada, otsustasime meie lõpetada odava viina tootmise teiste markide arvel,? selgitas Skoblov, kelle sõnul peavad tuleval aastal teisedki viinatootjad hinda tõstma.
  Viina Liidu esimehena ütles Skoblov, et Eesti siseturg on stabiliseerunud ja Liviko tänu uute omanike aktiivsele müügipoliitikale ja saja-aastasele kogemusele oma endise positsiooni taastanud. Sel aastal on Eesti alkoholitoodang Skoblovi hinnangul kasvanud ligikaudu viiendiku.
  Liviko müüs oktoobris 255 100 liitrit viina, millega suurendas oma turuosa selles sektoris rekordilise 36,9 protsendini. Ettevõtte turundusdirektori Janek Kalvi sõnul oli viinakuu väga edukas. Ta ütles, et viimase poolteise aasta investeeringud toodangu kvaliteeti ja turundusse on nüüd vilja kandnud. Legaalsele alkoholiturule on tema hinnangul hästi mõjunud ka pärast Pärnumaa skandaali tarvitusele võetud meetmed salaviina leviku vähendamiseks. Liviko selle aasta kümne kuu netokäive oli auditeerimata andmetel 272 miljonit krooni ja puhaskasum 21,9 miljonit krooni.
  Remedia kommertsdirektor Sirje Potissepp ütles, et kuna ettevõte ei läinud kaasa kahe suure tootja hinnasõjaga, andis see nende müügitulemustes selle aasta algul tugevasti tunda ja esimeses kvartalis vähenes läbimüük kolmandiku võrra. Pärast seda, kui Liviko ja Onistar viina hinda tõstsid, tõi Remedia turule odava Kapteni viina ja see aitas turgu tagasi võita. Septembris ja oktoobris on kasv eelmise aastaga võrreldes peaaegu 50 ja ettevõte kinnistas om asendi alkoholifirmade juhtnelikus.
  Jaga lugu:
 • Hetkel kuum
Adam Erki Enok: elekter on kallis. Aga kes investeeriks tootmisesse, kui hind võib nulli kukkuda?
Elektri hind on kõrge ja kahjustab nii ettevõtete konkurentsivõimet kui ka eraisikute toimetulekut. Erakond Isamaa on välja hüüdnud plaani hinda kunstlikult alla tuua, kuid see ei lahenda olukorda, kus tootmisvõimsusi on lihtsalt puudu. Vaja oleks hoopis mehhanismi, mis julgustaks uutesse tootmisseadmetesse investeerimist, kirjutab päikesepaneelide tootearenduse spetsialist Adam Erki Enok.
Elektri hind on kõrge ja kahjustab nii ettevõtete konkurentsivõimet kui ka eraisikute toimetulekut. Erakond Isamaa on välja hüüdnud plaani hinda kunstlikult alla tuua, kuid see ei lahenda olukorda, kus tootmisvõimsusi on lihtsalt puudu. Vaja oleks hoopis mehhanismi, mis julgustaks uutesse tootmisseadmetesse investeerimist, kirjutab päikesepaneelide tootearenduse spetsialist Adam Erki Enok.
Metallid kukkusid halvimasse kvartalisse pärast eelmist finantskriisi
Tööstusmetallide alamindeks on teises kvartalis langenud 26%, mis on suurima langus alates 2008. aasta lõpust. Langusele pöördusid metallid pärast Föderaalreservi 0,75protsendipunktist intressimäära tõstmist.
Tööstusmetallide alamindeks on teises kvartalis langenud 26%, mis on suurima langus alates 2008. aasta lõpust. Langusele pöördusid metallid pärast Föderaalreservi 0,75protsendipunktist intressimäära tõstmist.
Baltika juht lahkub ametist
Baltika juhatuse esimees Flavio Perini lahkub poolte kokkuleppel ametist, uueks juhiks saab senine juhatuse liige Brigitta Kippak.
Baltika juhatuse esimees Flavio Perini lahkub poolte kokkuleppel ametist, uueks juhiks saab senine juhatuse liige Brigitta Kippak.
Euroopas kardetakse sel talvel maagaasi siseturu lõppu
Euroopa Liidu liikmesriikidel tuleb olla valmis ohuks, kus energiaturg sel talvel killustub ja soov üksteist välja aidata kahaneb.
Euroopa Liidu liikmesriikidel tuleb olla valmis ohuks, kus energiaturg sel talvel killustub ja soov üksteist välja aidata kahaneb.
Nädala lood: täiusliku tormi hoiatus ja sügisene külm dušš, maasikakorjajaid ei kusagil
Jaaninädalal huvitas Äripäeva lugejaid enim, mida on öelda tuntud investoritel Madis Müüril ja Jaak Roosaarel. Mõlemad ennustavad keerulisi aegu.
Jaaninädalal huvitas Äripäeva lugejaid enim, mida on öelda tuntud investoritel Madis Müüril ja Jaak Roosaarel. Mõlemad ennustavad keerulisi aegu.

Küpsised

Äripäev kasutab küpsiseid parima ajakirjandusliku teenuse, huvipakkuvama sisu ja hea kasutajakogemuse võimaldamiseks. Meie veebilehel on järgmist liiki küpsised: vajalikud-, statistika-, eelistuste- ja turunduse küpsiseid. Küpsiste kasutamise eesmärkide ja töötlemise aluse osas saad rohkem infot Meie Küpsiste Poliitikast. Vajutades „Luban kõik“ nõustud Küpsiste kasutamisega meie ja kolmandate osapoolte poolt Meie Küpsiste poliitikas ja käesolevas Küpsiste lahenduses toodud tingimustel. Vajutades „Muudan eelistusi“ saad oma eelistusi alati muuta ja täiendavalt infot erinevate Küpsiste kohta.

Loe lähemalt meie Privaatsus - ja Küpsisepoliitikast.