• Jaga lugu:
  Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

  Kivimüüri leidmine jätab Pärnu südalinna teele kraavi

  Pärnu teatri veetorude tarbeks kraavi kaevanud mehed leidsid eile Vee tänava asfaldi alt kivimüüri, mille uurimine jätab sõiduteel laiutava kraavi veel nädalateks kinni lükkamata, kirjutab Pärnu Postimees.

  Hansapanga kontori kõrval veetorustiku jaoks kraavi kaevanud kopp põrkas vastu kivist takistust eile hommikul. Umbes meetri sügavusel paljastus kivimüür, mis arvatakse olevat osa kunagisest linnamüürist.
  Vesimentor OÜ juhataja Ants Kaldvee jutu järgi oli neid hoiatatud, et nad võivad sattuda müüri otsa. ?Meie teada pidi müür võib-olla ühes kohas risti vastu tulema ja mitte eriti tööd segama. Tuli aga välja, et müür kulgeb piki töösuunda,? ütles ta.
  Vesimentoril on kaeveluba laupäevani, kuid nüüd venib torustiku paigaldamine teadmata ajaks. Et panga kõrval peavad tööd arheoloogiliste kaevamiste lõpuni seiskuma, jääb seal kraav avatuks ja täna hakatakse uue kraaviga vastu tulema kohtumaja juurest mööda tiheda liiklusega Vee tänavat.
  Pärnu muuseumi direktor Aldur Vunk rääkis, et teekatte alt välja ilmunud kivid on ajaloolise linnakvartali lääneserv. Seal, kus praegu kulgeb sõidutee, asusid kunagi majad. Mis täpselt päevavalgele ilmus, ei osanud Vunk enne väljakaevamisi öelda. ?Keskaegne see pole,? sõnas ta.
  Eile pärastlõunal murelikul ilmel kraavipervel seisnud Endla asedirektor Roland Leesment nentis, et nemad kui tellijad peavad arheoloogilised kaevamised kinni maksma. Kui palju selle peale raha kulub, ei osanud ta eile veel öelda.
  Jaga lugu:
 • Hetkel kuum

Mihkel Mandre: terviseedendus saagu lähtekohaks
Praeguses sotsiaalkindlustussüsteemis puudub tugev seos inimeste tervisekäitumise ja riiklike teenuste vahel, kirjutab Mihkel Mandre arvamuslugude konkursile Edukas Eesti saadetud artiklis.
Praeguses sotsiaalkindlustussüsteemis puudub tugev seos inimeste tervisekäitumise ja riiklike teenuste vahel, kirjutab Mihkel Mandre arvamuslugude konkursile Edukas Eesti saadetud artiklis.
Börs: Nasdaqi indeks langes korrektsiooni
USA aktsiaturud jätkasid täna langust, ühelt poolt olid börsifirmade kvartalitulemused tugevad, aga investorid on intressimäärade tõusu ootuses jätkuvalt tehnoloogiasektori aktsiaid müümas, vahendab Bloomberg.
USA aktsiaturud jätkasid täna langust, ühelt poolt olid börsifirmade kvartalitulemused tugevad, aga investorid on intressimäärade tõusu ootuses jätkuvalt tehnoloogiasektori aktsiaid müümas, vahendab Bloomberg.
Raadiohommikus: Rakveret juhib koroonasse nakatunud linnapea ja Jaak Roosaare avaldab tänavused plaanid
Äripäeva raadio neljapäevases hommikuprogrammis üritame saada telefonile teist korda koroonat põdevat Rakvere linnapead Triin Varekut. Võtame talt vahetu kommentaari isiklikest läbielamistest ja uurime, kuidas linnapea juhib kodukontorist koroonasituatsiooni ja enegiahinna kriisi Rakvere linnas.
Äripäeva raadio neljapäevases hommikuprogrammis üritame saada telefonile teist korda koroonat põdevat Rakvere linnapead Triin Varekut. Võtame talt vahetu kommentaari isiklikest läbielamistest ja uurime, kuidas linnapea juhib kodukontorist koroonasituatsiooni ja enegiahinna kriisi Rakvere linnas.
Tallinna linnaettevõtte juhatuse liige sai süüdistuse
Äsja kohtusse saadetud Saaremaa Laevakompanii kriminaalasjas sai teiste seas süüdistuse ka ettevõtte nõukogusse kuulunud Lennart Viikmaa, kes viimased aastad on olnud ametis Tallinna Linnatranspordi juhatuses.
Äsja kohtusse saadetud Saaremaa Laevakompanii kriminaalasjas sai teiste seas süüdistuse ka ettevõtte nõukogusse kuulunud Lennart Viikmaa, kes viimased aastad on olnud ametis Tallinna Linnatranspordi juhatuses.