• Jaga lugu:
  Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

  Sõja lõpu lähenemine hea märk aktsiaturule

  Ameerika aktsiaturg tegi teisipäeval võimsa tõusu, lootes sõja kiiret lõppemist. Põhjaliidu võitlejad vallutasid Afganistani pealinna Kabuli. Tõusule andis uut hoogu jaekaubandusgigandi Home Depot majandustulemus ja pooljuhifirma Texas Instruments positiivne väljavaade.
  Dow Jonesi tööstuslik keskmine tõusis teisipäeval 2,06 võrra 9750,95 punktile, tehes suurima 1. novembri järgse protsentuaalse tõusu. S&P 500 indeks tõusis 1,86 võrra 1139,09 punktile. Nasdaq tõusis 2,82 võrra 1892,11 punktile. Lennufirmade ja hotellide aktsiad paranesid suurtest esmaspäevastest kaotustest. S&P lennuliinide indeks tõusis 4,68 võrra ja hotelliindeks 5,19 võrra.
  Jaekaubandusfirmadelt tuli hulgaliselt positiivseid signaale. Home Depoti kasum kasvas 20 võrra tänu kulude kontrollile, mis aitas firmat ebakindlas majanduskeskkonnas. Maailma suurim jaekaubandusfirma Wal-Mart Stores teatas 8 kasumi kasvust, kuna ostjad eelistasid langeva majanduse tingimustes madala hinnaga kaupu. Firma ütles, et kasumikasv pöördub tuleval aastal tagasi 15 protsendile. Jaekaubandusfirma J.C. Penny teatas oodatust paremast kasumist.
  Kolmapäeval alustas Ühendriikide aktsiaturg plussis, kuid mitte kauaks. Jätkuvalt on tunda ebakindlust, turg pendeldab plussi ja miinuse vahel. Kell 18.30 oli Dow Jonesi tööstuslik keskmine 0,45 võrra plussis 9794,89 punktil, Nasdaq oli tõusnud 0,13 võrra 1894,52 punktile ning S&P 500 0,04 võrra plussis 1139,59 punktil.
  Jaga lugu:
 • Hetkel kuum

Roheelektrifirma uuendas börsiga tõotusi
Enefit Greeni börsile tulekuks on üliviljaka pinnase ette valmistanud nii pensionireform kui elektri kõrge hind, aga kas sellele langev tera on kasvujõuline, see alles hakkab selguma, kirjutab Äripäev juhtkirjas.
Enefit Greeni börsile tulekuks on üliviljaka pinnase ette valmistanud nii pensionireform kui elektri kõrge hind, aga kas sellele langev tera on kasvujõuline, see alles hakkab selguma, kirjutab Äripäev juhtkirjas.
Föderaalreservi prognoos pani USA aktsiaturud rallima
Föderaalreservi pulline prognoos ja Hiina krediidituru hädade vähene levik on investorid taas ostulainele häälestanud: kõik USA indeksid kerkisid täna enam kui protsendi.
Föderaalreservi pulline prognoos ja Hiina krediidituru hädade vähene levik on investorid taas ostulainele häälestanud: kõik USA indeksid kerkisid täna enam kui protsendi.
Raadiohommikus: Enefiti börsidebüüt, krüptovarad ja mure hariduse pärast
Nädala viimases hommikuprogrammis on fookus paljulubavatel investeerimisideedel ja Eesti haridussüsteemi tulevikul.
Nädala viimases hommikuprogrammis on fookus paljulubavatel investeerimisideedel ja Eesti haridussüsteemi tulevikul.
Eesti majaehituse pärandihoidja: aastas jõuan teha kuni 15 palkmaja
Eesti traditsioonilise ehituse hoidmise eripreemia pälvis tänavusel aasta tehasemaja konkursil Võrumaal Vastseliinas asuvas firmas Vipson Projekt käsitööna valminud palkmaja.
Eesti traditsioonilise ehituse hoidmise eripreemia pälvis tänavusel aasta tehasemaja konkursil Võrumaal Vastseliinas asuvas firmas Vipson Projekt käsitööna valminud palkmaja.