• Jaga lugu:
  Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

  Teatrisse, teatrisse!

  Küllap võiks ka selliselt kõlada üks võimalikke alapealkirju äsja Tallinna Linnateatri Põrgusaalis esietendunud komöödiale ?T?ehhov & show-bisnis?, mis pilab järgemööda kõike ja kõiki, kes tänases päevas teatritegemisega seotud.
  Ei pääse näitlejad, lavastajad, kriitikud ega produtsendid, rahastajatest rääkimata. Lugu keerleb Ameerikas, Texase osariigi provintsiteatris, kus miskipärast tahetakse lavastada ?Kolme õde?. Osadesse pürgijatel on igaühel sügavalt isiklik põhjus rollile kandideerimiseks.
  Näidendi 13 osalist kehastavad Lavakunstikooli lõpukursuse kaheksa näitlejannat, kes autori tahtel kehastavad nii nais- kui meesrolle ? kui tsiteerida näidendi teksti, siis on eesmärgiks muuhulgas näidata koht kätte ka dramaturgidele, kes suurema osa intrigeerivatest rollidest kirjutavad reeglina meesnäitlejatele.
  Kui naine mängib komöödias meest või vastupidi, on rolli võtmeks enamasti vastassoo erinevuste ülemängimine. Seekordses lavastuses polnud mehed laval naljakad seetõttu, et neid mängisid naised, vaid, et nad olid veidrad tüüpidena.
  XX lennu juhendaja ja lavastaja Elmo Nüganen kirjutab kavalehes, et näitlejavahendite valikul said määravaks nende lihtsus ja loomulikkus ning töö käigus sai selgeks, et ?lihtne olla on väga keeruline. See on sama raske kui mängida kergelt.?
  Diplomilavastuste eluiga on lühike, XX lend lõpetab kevadel ning pärast seda ei ole kursuse neli lavastust ? ?Burattino?, ?Seitse venda?, ?T?ehhov ja show-bisnis?, ?Bastien ja Bastienne? ? enam kunagi Tallinna Linnateatri mängukavas. Tasub kiirustada!
  Autor: Reet Weidebaum
  Jaga lugu:
 • Hetkel kuum
Adam Erki Enok: elekter on kallis. Aga kes investeeriks tootmisesse, kui hind võib nulli kukkuda?
Elektri hind on kõrge ja kahjustab nii ettevõtete konkurentsivõimet kui ka eraisikute toimetulekut. Erakond Isamaa on välja hüüdnud plaani hinda kunstlikult alla tuua, kuid see ei lahenda olukorda, kus tootmisvõimsusi on lihtsalt puudu. Vaja oleks hoopis mehhanismi, mis julgustaks uutesse tootmisseadmetesse investeerimist, kirjutab päikesepaneelide tootearenduse spetsialist Adam Erki Enok.
Elektri hind on kõrge ja kahjustab nii ettevõtete konkurentsivõimet kui ka eraisikute toimetulekut. Erakond Isamaa on välja hüüdnud plaani hinda kunstlikult alla tuua, kuid see ei lahenda olukorda, kus tootmisvõimsusi on lihtsalt puudu. Vaja oleks hoopis mehhanismi, mis julgustaks uutesse tootmisseadmetesse investeerimist, kirjutab päikesepaneelide tootearenduse spetsialist Adam Erki Enok.
Investoreid hullutanud Coinbase'i väärtus kukub kolinal
Goldman Sachsi analüütikud andsid täna krüpto vahetusbörsi Coinbase aktsiale müügisoovituse, mis andis veidi enam kui aastaga 80 protsenti kaotanud aktsia kukkumisele hoogu juurde, vahendab Bloomberg.
Goldman Sachsi analüütikud andsid täna krüpto vahetusbörsi Coinbase aktsiale müügisoovituse, mis andis veidi enam kui aastaga 80 protsenti kaotanud aktsia kukkumisele hoogu juurde, vahendab Bloomberg.
Baltika juht lahkub ametist
Baltika juhatuse esimees Flavio Perini lahkub poolte kokkuleppel ametist, uueks juhiks saab senine juhatuse liige Brigitta Kippak.
Baltika juhatuse esimees Flavio Perini lahkub poolte kokkuleppel ametist, uueks juhiks saab senine juhatuse liige Brigitta Kippak.
Euroopas kardetakse sel talvel maagaasi siseturu lõppu
Euroopa Liidu liikmesriikidel tuleb olla valmis ohuks, kus energiaturg sel talvel killustub ja soov üksteist välja aidata kahaneb.
Euroopa Liidu liikmesriikidel tuleb olla valmis ohuks, kus energiaturg sel talvel killustub ja soov üksteist välja aidata kahaneb.
Nädala lood: täiusliku tormi hoiatus ja sügisene külm dušš, maasikakorjajaid ei kusagil
Jaaninädalal huvitas Äripäeva lugejaid enim, mida on öelda tuntud investoritel Madis Müüril ja Jaak Roosaarel. Mõlemad ennustavad keerulisi aegu.
Jaaninädalal huvitas Äripäeva lugejaid enim, mida on öelda tuntud investoritel Madis Müüril ja Jaak Roosaarel. Mõlemad ennustavad keerulisi aegu.

Küpsised

Äripäev kasutab küpsiseid parima ajakirjandusliku teenuse, huvipakkuvama sisu ja hea kasutajakogemuse võimaldamiseks. Meie veebilehel on järgmist liiki küpsised: vajalikud-, statistika-, eelistuste- ja turunduse küpsiseid. Küpsiste kasutamise eesmärkide ja töötlemise aluse osas saad rohkem infot Meie Küpsiste Poliitikast. Vajutades „Luban kõik“ nõustud Küpsiste kasutamisega meie ja kolmandate osapoolte poolt Meie Küpsiste poliitikas ja käesolevas Küpsiste lahenduses toodud tingimustel. Vajutades „Muudan eelistusi“ saad oma eelistusi alati muuta ja täiendavalt infot erinevate Küpsiste kohta.

Loe lähemalt meie Privaatsus - ja Küpsisepoliitikast.