Ülo Toomsalu • 6. detsember 2001 kell 6:58

Standard nõuab tollilt 60 000 krooni kahjutasu

Eesti suurimaid mööblitootjaid Standard nõuab tolliametilt 60 000 krooni kahjutasu tollilaos üle kuu aja põhjendamatult kinni hoitud mööblikoorma eest, kirjutab Postimees.

Standardis tehtud ja Soome viidava diivanite partii pidas toll mööblitootja konkurendi Sekvoia tehtud avalduse alusel kinni 2. novembril. Sekvoia pidas Standardis toodetud diivaneid oma toodangu koopiateks ning süüdistas viimast seetõttu autoriõiguse seaduse rikkumises.

Eelmisel nädalal leidis toll pärast kuu aega kestnud uurimist, et juhtumil puudub haldusõigusrikkumise koosseis. ?Sekvoia esitatud dokumentidest ei ilmnenud, et diivani loomis fakt oleks tõestatud ning neil oleks mingi dokument, mis kinnitaks antud mudeli kuulumist neile,? lausus Tallinna tolliinspektuuri juhataja kohusetäitja Toivo Toomigas.

Standardi juhatuse esimehe Enn Veskimägi sõnul oleks selle fakti saanud tuvastada ka paari päevaga, aga mitte rohkem kui kuu ajaga, mille jooksul kandsid kahju nii nemad kui Soomes kaupa ootav Eureka. ?Meie nõue koosnebki 40 000 kroonist, mida tahab saada tolliladu hoiustamise eest ja 20 000 kroonist, mis kulus juristile.?

Samas pole Veskimägi kinnitusel välistatud ka see, et tolli vastu esitab nõudmise Eureka, kelle kahju võib küündida 100 000 kroonini.

Hetkel kuum