• Jaga lugu:
  Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

  Arvutitootja Compaq aktsia languses

  USA aktsiaturgudel olid esmaspäeval tähtsamad indeksid kord plussis, kord miinuses.
  Dow Jonesi tööstuslik keskmine oli kella 18.30ks langenud 0,22 protsendi võrra 10027,25 punktini, Nasdaqi üldindeks oli langenud 0,04 protsendi võrra 2020,46 punktini. S&P 500 indeks oli langenud 0,55 protsendi võrra 1151,97 punktini.
  S&P 500 indeksit vedas alla arvutitootja Compaq, mille ühinemine teise arvutitootja Hewlett-Packardiga on suure kahtluse all. Reede õhtul otsustas Packard Foundations, et hääletab ettevõtete ühinemise vastu, mistõttu 25 miljardi dollari (439,4 mld krooni) suurune plaanitud ühinemine tõenäoliselt nurjub.
  Packard Foundations on Hewlett-Packardi suurim aktsionär, kellele kuulub üle 10 protsendi ettevõtte aktsiatest.
  Compaqi aktsia hind oli kella 18.30ks langenud 10,07 protsendi võrra 10,18 dollarini.
  Investeerimispank Salomon Smith Barney tõstis esmaspäeval Hewlett-Packardi hinnasihti seniselt 25 dollarilt 28-le. Aktsia hind langes 1,06 protsendi võrra 23,27 dollarini.
  Kanada tehnoloogiaettevõte JDS Uniphase Corp. teatas eile, et teise kvartali käive võib langeda võrreldes esimese kvartaliga 10?15 protsenti. Detsembris lõppeva teise kvartali käibeks prognoosib ettevõte 279,7?296,1 mln dollarit (4,9?5,2 mld krooni). Käibe langust prognoositakse ka kolmandaks kvartaliks. JDS Uniphase?i aktsia oli kella 18.30ks langenud 4,27 protsendi võrra 10,07 dollarini.
  Jaga lugu:
 • Hetkel kuum

Saksa majandusajakirjanik valimiste eel: taastame Hansa Liidu!
Miks ei võiks Tallinn, Riia, Bremen ja Hamburg, aga ka teised endised hansalinnad puhuda uuesti elu sisse kunagisele Hansa Liidule? See oleks uut tüüpi linnade ja ettevõtete liit, mida juhiks mitte nostalgia, vaid soov astuda vastu Hiina hegemoniaalsetele ambitsioonidele Euroopas, kirjutab Saksamaa majandusajakirjanik Manfred Sieg (Sieg-Tech).
Miks ei võiks Tallinn, Riia, Bremen ja Hamburg, aga ka teised endised hansalinnad puhuda uuesti elu sisse kunagisele Hansa Liidule? See oleks uut tüüpi linnade ja ettevõtete liit, mida juhiks mitte nostalgia, vaid soov astuda vastu Hiina hegemoniaalsetele ambitsioonidele Euroopas, kirjutab Saksamaa majandusajakirjanik Manfred Sieg (Sieg-Tech).
Sigade hinnad kukkusid Hiinas tagasi maa peale
Pärast kahe aasta pikkust perioodi kõrgeid sealiha hindu seisab Hiina silmitsi vastupidise probleemiga: sealiha on nüüd ligikaudu poole odavam, vahendab Wall Street Journal.
Pärast kahe aasta pikkust perioodi kõrgeid sealiha hindu seisab Hiina silmitsi vastupidise probleemiga: sealiha on nüüd ligikaudu poole odavam, vahendab Wall Street Journal.
Elektrienergia hinnatõus paneb aina rohkem kodusele päikeseenergia-jaamale mõtlema
Juba neljas kuu järjest näeme väga olulist elektrienergia hinnatõusu ning arvestades kasvavat nõudlust elektrienergia järele ja tootmise liikumist 100% süsinikuvabaduse suunas, pole odavnemist ka lähitulevikus näha.
Juba neljas kuu järjest näeme väga olulist elektrienergia hinnatõusu ning arvestades kasvavat nõudlust elektrienergia järele ja tootmise liikumist 100% süsinikuvabaduse suunas, pole odavnemist ka lähitulevikus näha.
Leedu soovitab lahti saada Hiina telefonidest Eesti seisukoht: meil pole põhjust Leedu leidudes kahelda
Leedu kaitseminister soovitas inimestel vältida Hiina telefonide ostmist ja ära visata need, mis juba olemas on, sest avastas sinna sisse ehitatud tsensorlahenduse, kirjutab Reuters. RIA peadirektori asetäitja Gert Auväärti sõnul ei ole RIA sarnaseid analüüse läbi viinud, kuid neil pole põhjust Leedu riikliku küberjulgeoleku keskuse raportis ja leidudes kahelda.
Leedu kaitseminister soovitas inimestel vältida Hiina telefonide ostmist ja ära visata need, mis juba olemas on, sest avastas sinna sisse ehitatud tsensorlahenduse, kirjutab Reuters. RIA peadirektori asetäitja Gert Auväärti sõnul ei ole RIA sarnaseid analüüse läbi viinud, kuid neil pole põhjust Leedu riikliku küberjulgeoleku keskuse raportis ja leidudes kahelda.