13. detsember 2001 kell 22:00

Kuidas tuleb valitseda Tallinna linna

Poliitikud, kes ise mitte kunagi ei ole suurt firmat juhtinud, räägivad, et linna juhtimine ei ole firma juhtimine. Samal ajal linnajuhid, kes on olnud suurte firmade juhid, ütlevad vastupidist, et nii juhtimise kui majandamise mõttes on tegemist sama üritusega.

Kui juhtida linna nagu ettevõtja, siis on sul ilma ühegi kõhkluseta selge ? kõige olulisemad on linnakodaniku huvid. Sa pead tootma hüvesid linnakodanikule. Ja tegelikult tuleks ka erakondi vaadelda kui firmasid, kes avalikult konkureerivad rahvale parima haldusteenuse pakkumises.

Jutud linna valitsemise erakordselt peentest nüanssidest, mida vaid valitud poliitikud teavad, on soolapuhumine ja puru silmaajamine. Ma ei pea siin isegi enam vajalikuks korrata, millise eesmärgiga. Tõnis Palts (ÄP 12.12.)

___________________________________________

Me oleme opositsiooni ülemaailmsete poliitiliste käitumisreeglite kohaselt avaldanud umbusaldust igale linna võimukandjale, kui ta selleks on põhjust andnud. Meil ei ole mitte ükski umbusaldus omal jõul läbi läinud. See tegi meid ärevaks. Kas keegi ei märka, et käru kisub kummuli?

Nüüd Reformierakond märkas. Me ei ole selle üle ülemäära õnnelikud ? nad oleksid võinud märgata varem. Aga me ei ole ka ülemäära õnnetud ? veel pole kõik kadunud! Esmakordselt üle mitme aasta on võimalik Tallinnas luua koalitsioon, milles kuuldakse ka opositsiooni häält. Meie ei kavatse opositsioonilt hääleõigust ära võtta!

Keskerakonnal ja meie liitlastel, eelkõige järjest tugevamaks muutval Rahvaliidul, ei ole salaplaane. Meie plaanid on päris avalikud ? me tahame olla ainult targemad kui senised Tallinna juhid. Minu meelest on ju hea, kui reformikad toovad uude koalitsiooni kaasa oma parimad kogemused viimasest valitsusajast ja meie tohime nendega liita oma kogemused eelviimasest. Kas see ei vastaks siis linnarahva huvidele? Edgar Savisaar (EPL 13.12.)

Hetkel kuum