• Jaga lugu:
  Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

  Kuidas tuleb valitseda Tallinna linna

  Poliitikud, kes ise mitte kunagi ei ole suurt firmat juhtinud, räägivad, et linna juhtimine ei ole firma juhtimine. Samal ajal linnajuhid, kes on olnud suurte firmade juhid, ütlevad vastupidist, et nii juhtimise kui majandamise mõttes on tegemist sama üritusega.
  Kui juhtida linna nagu ettevõtja, siis on sul ilma ühegi kõhkluseta selge ? kõige olulisemad on linnakodaniku huvid. Sa pead tootma hüvesid linnakodanikule. Ja tegelikult tuleks ka erakondi vaadelda kui firmasid, kes avalikult konkureerivad rahvale parima haldusteenuse pakkumises.
  Jutud linna valitsemise erakordselt peentest nüanssidest, mida vaid valitud poliitikud teavad, on soolapuhumine ja puru silmaajamine. Ma ei pea siin isegi enam vajalikuks korrata, millise eesmärgiga. Tõnis Palts (ÄP 12.12.)
  ___________________________________________
  Me oleme opositsiooni ülemaailmsete poliitiliste käitumisreeglite kohaselt avaldanud umbusaldust igale linna võimukandjale, kui ta selleks on põhjust andnud. Meil ei ole mitte ükski umbusaldus omal jõul läbi läinud. See tegi meid ärevaks. Kas keegi ei märka, et käru kisub kummuli?
  Nüüd Reformierakond märkas. Me ei ole selle üle ülemäära õnnelikud ? nad oleksid võinud märgata varem. Aga me ei ole ka ülemäära õnnetud ? veel pole kõik kadunud! Esmakordselt üle mitme aasta on võimalik Tallinnas luua koalitsioon, milles kuuldakse ka opositsiooni häält. Meie ei kavatse opositsioonilt hääleõigust ära võtta!
  Keskerakonnal ja meie liitlastel, eelkõige järjest tugevamaks muutval Rahvaliidul, ei ole salaplaane. Meie plaanid on päris avalikud ? me tahame olla ainult targemad kui senised Tallinna juhid. Minu meelest on ju hea, kui reformikad toovad uude koalitsiooni kaasa oma parimad kogemused viimasest valitsusajast ja meie tohime nendega liita oma kogemused eelviimasest. Kas see ei vastaks siis linnarahva huvidele? Edgar Savisaar (EPL 13.12.)
  Jaga lugu:
 • Hetkel kuum
Mart Parind: Brexit tähendab Brexitit. Kõigile. Ka juriidiliselt Prantsusmaal elav britt jäi mõlemas riigis valimisõiguseta
Mõnikord on vaja, et õiguslikult ilmne kinnitataks üle ka kohtus. Just nii juhtus 9. juunil, kui Euroopa Kohus pidi nentima, et pärast Brexitit ei laiene Euroopa Liidu kodanike õigused enam Ühendkuningriigi kodanikele, ole sa kes tahes, kirjutab Advokaadibüroo NOVE nõunik ja Euroopa õiguse valdkonna juht Mart Parind.
Mõnikord on vaja, et õiguslikult ilmne kinnitataks üle ka kohtus. Just nii juhtus 9. juunil, kui Euroopa Kohus pidi nentima, et pärast Brexitit ei laiene Euroopa Liidu kodanike õigused enam Ühendkuningriigi kodanikele, ole sa kes tahes, kirjutab Advokaadibüroo NOVE nõunik ja Euroopa õiguse valdkonna juht Mart Parind.
Minu idud üllatavad järjest tugevamate tulemustega
Siiani tugevas miinuses olevad investeeringud Funderbeamis on näidanud viimastel kuudel rekordilisi tulemusi, kuid osaku hinda ei ole need suutnud mõjutada.
Siiani tugevas miinuses olevad investeeringud Funderbeamis on näidanud viimastel kuudel rekordilisi tulemusi, kuid osaku hinda ei ole need suutnud mõjutada.
Sõõrumaa meelitas enda juurde ühe Wise'i finantsjuhi
Eesti päritolu finants-startupi Wise Aasia ja Lähis-Ida piirkonna finantsjuht Nataliya Gavrylova hakkab edaspidi arendama Urmas Sõõrumaale kuuluvat Foruse platvormimajandust.
Eesti päritolu finants-startupi Wise Aasia ja Lähis-Ida piirkonna finantsjuht Nataliya Gavrylova hakkab edaspidi arendama Urmas Sõõrumaale kuuluvat Foruse platvormimajandust.
Kohus lükkas mereplaneeringu vaidlustuse tagasi
Aastaid kestnud mereala planeeringu kehtestamise nurjata ähvardanud vaidlustus suurt mõju avaldada ei suutnud, sest kohus lükkas selle tagasi.
Aastaid kestnud mereala planeeringu kehtestamise nurjata ähvardanud vaidlustus suurt mõju avaldada ei suutnud, sest kohus lükkas selle tagasi.
Venemaa tüürib maksejõuetuse kursil
Venemaa jättis eile maksmata välisvõla intressimaksed, mis tähendab, et riik on esimest korda saja aasta jooksul osutunud maksejõuetuks. Sõja tõttu sanktsioonide alla sattunud agressorriik ise tõrjub maksejõuetuse staatust ning süüdistab probleemis sanktsioone, kirjutab Bloomberg.
Venemaa jättis eile maksmata välisvõla intressimaksed, mis tähendab, et riik on esimest korda saja aasta jooksul osutunud maksejõuetuks. Sõja tõttu sanktsioonide alla sattunud agressorriik ise tõrjub maksejõuetuse staatust ning süüdistab probleemis sanktsioone, kirjutab Bloomberg.

Küpsised

Äripäev kasutab küpsiseid parima ajakirjandusliku teenuse, huvipakkuvama sisu ja hea kasutajakogemuse võimaldamiseks. Meie veebilehel on järgmist liiki küpsised: vajalikud-, statistika-, eelistuste- ja turunduse küpsiseid. Küpsiste kasutamise eesmärkide ja töötlemise aluse osas saad rohkem infot Meie Küpsiste Poliitikast. Vajutades „Luban kõik“ nõustud Küpsiste kasutamisega meie ja kolmandate osapoolte poolt Meie Küpsiste poliitikas ja käesolevas Küpsiste lahenduses toodud tingimustel. Vajutades „Muudan eelistusi“ saad oma eelistusi alati muuta ja täiendavalt infot erinevate Küpsiste kohta.

Loe lähemalt meie Privaatsus - ja Küpsisepoliitikast.