Ülo Toomsalu • 13. detsember 2001 kell 8:16

President Rüütel: kolmikliidu tülis on liiga palju emotsioone

President Arnold Rüütel leiab, et kolmikliidu tülis on liiga palju emotsioone ning ta pole alustanud konsultatsioone uue valitsuse moodustamiseks, kirjutab Postimees.

?Emotsioonidest tulenevalt lahku minna ei ole riigimehelik,? kommenteeris president Arnold Rüütel küsimust, kas ta kiidab heaks Reformierakonna ministrite eemaldamise valitsusest.

Rüütel kinnitas Postimehele antud intervjuus, et ta ei ole kujunenud pingelises poliitilises situatsioonis alustanud konsultatsioone uue valitsuse moodustamiseks. ?Kõik poliitilised jõud peavad tunnetama vastutust Eesti rahva ja riigi ees. Sellest arusaamises väljendub poliitiliste erakondade tahe ja nende juhtide küpsus olla poliitikas.?

President ei pidanud vajalikuks ka erakorralisi parlamendivalimisi, öeldes, et see poleks praegu lihtsalt õige. ?Kaugeltki ei ole parlamendis esindatud poliitilised jõud enda ammendanud selle võrra, et oleks vaja erakorralisi valimisi,? märkis ta.

?Praeguses võimutülis on päris kindlasti liiga palju emotsioone. Muidu ei oleks kõik hakanud nii plahvatuslikult toimuma,? ütles president ja märkis vajadust riigikogus rahulikult keskenduda järgmise aasta eelarve vastuvõtmisele.

Rüütli sõnul tekitab Tallinna linnavolikogus pingelist olukorda see, et paljud riigikogu liikmed on samal ajal ka Tallinna linnavolikogu liikmed. ?Siit tuleneb küsimus, kas on päris õige, et riigikogu liikmed on ka kohaliku omavalitsuse volikogu liikmed,? ütles ta.

Hetkel kuum