Eesti Hotellide- ja Restoranide Liitu (EHRL) kuuluvates ettevõtetes toimuvad 4.-15.veeburaril lahtiste uste päevad, mille eesmärgiks on anda noortele adekvaatset informatsiooni hotelli- ja toitlustusvaldkonna pakutavatest töö- ja karjäärivõimalustest.
'Lahtiste uste päevi' korraldab EHRL oma liikmesettevõtetes juba viiendat aastat järjest. EHRL-i tegevdirektori Donald Visnapuu sõnul on selle juba traditsiooniks kujunenud ürituse eesmärgiks tutvustada koolide lõpuklasside õpilastele lähemalt hotelli- ja toitlustusvaldkonda.
EHRL-i ellu kutsutud üritus annab noortele, kes antud valdkonna vastu huvi tunnevad, võimaluse oma silmaga näha hotellide ja restoranide igapäevaelu ning saada tõene pilt tulevikuvõimalustest. Samuti tutvustatakse nii koole, kus hotellindus- ja toitlustuserialasid õppida saab, kui ka ameteid, mis koolilõpetajaid ees ootavad.
'Lahtiste uste päevade' raames toimuvad ekskursioonid EHRL-i kuuluvates hotellides, restoranides ja ööklubides. Osalejatele antakse põhjalik ülevaade sellest, kuidas ettevõte funktsioneerib, tutvustatakse sealseid karjääri- ning arenguvõimalusi ning näidatakse lähemalt kogu asutuse 'köögipoolt'. Eesmärgiks on väärtustada hotelli- ja restoranieriala ning tutvustada vastavaid ametikohti, samaaegselt annab see ettevõtetele võimaluse näidata end oma potentsiaalsetele töötajatele.
Algav üritus on mõeldud eelkõige õpilastele, kes on hotelli- või restoranitööst huvitatud ning põhi- ja keskkoolide lõpetajatele, kel soov tulevikus sellealast ametit õppima asuda.
EHRL on asutatud tööandjate organisatsioonina 1992. aastal ning praeguseks on liidul 53 liiget üle Eesti. Liidu tegevuse eesmärgiks kooskõlastada ja koordineerida oma liikmete tegevust hotellimajanduse ja toitlustamise alal. 12.veebruaril tähistab EHRL oma 10.sünnipäeva.
Seotud lood
Tööstuslikud tõstuksed on paljude ettevõtete igapäevaelu lahutamatuks osaks, tagades kaupade sujuva liikumise. Tõstuksed, nagu kõik töötavad ja liikuvad seadmed, vajavad töökindluse tagamiseks pidevat hooldamist.