Ülar Lauk • 20. märts 2002 kell 12:39

AvtoVazis algas suuroperatsioon kurjategijate vastu

Eile algas Togliattis suuremastaabiline operatsioon AS AvtoVaz"is tegutsevate kriminaalsete elementide vastu. Linnas nimetatakse seda juba operatsiooniks Tsüklon-2, 5 aastat tagasi läbiviidud analoogilise operatsiooni järgi, kirjutab Kommersant.

Nüüd oli erioperatsiooni algatajaks ettevõtte enda juhtkond (autotehas on praegu Oleg Deripaska juhitava Russkii Aluminii kontrolli all).

AS Avtovaz"i juhtkonna pressiteenistus levitas enne operatsiooni algust intervjuud ettevõtte julgeoleku ja õiguskorra direktori Vladimir Nesteroviga, milles too kinnitas, et 'mingeid kuritegelikke grupeeringuid Volga autotehase territooriumil pole. Mingist nende väljatõrjumisest AvtoVazist ei saa juttugi olla'.

Nesterov ütles eile jutuajamises Kommersandiga, et jõuoperatsiooni põhieesmärgid on varuosade varguste kanalite sulgemine, kommertsdirektsiooni julgeoleku tagamine ja paljude tehase tippjuhtide vastu sooritatud rünnakute uurimine.

Kommersant märgib, et ainuüksi 2000 aastal kannatas Avtovaz 510 mln rubla kahju varguste tõttu ettevõttest. Gangsterite terava tähelepanu all on ka AvtoVaz"i koostööpartnerid - tarnijad ning diilerid.

Kohalike operatiivtöötajate andmetel on AvtoVazi ümber toimuvate gangsterisõdade käigus 12 aasta jooksul tapetud üle 500 inimese.

<#Kommersant=http://www.kommersant.ru/lenta.html?id=37327>

Hetkel kuum