Sulev Oll • 3. mai 2002 kell 7:07

Kütuserallile Kagu-Eestis pannakse piir

Vähem kui kahe kuu pärast jõustuv seadus peaks sulgema sadade Kagu-Eesti elanike tuluallika, odava Vene kütuse Eestis turustamise võimaluse.

'1. juulil jõustuva tolliseadustiku rakendussätetega muudetakse ka mitmeid maksuseadusi, sealhulgas kütuseaktsiisiseadust,' ütles rahandusministeeriumi maksupoliitika osakonna tollitalituse juhataja Marge Niit.

Muudatus täpsustab Niidu sõnul seaduse teksti ja lisab maksuvaba kütuse kasutamise tingimused. Sealhulgas ei tohi maksuvabalt imporditud kütust kasutada muus sõidukis kui selles, millega kütus imporditi.

Maksuvaba kütust ei tohi seaduse kohaselt sõidukist välja võtta ega ladustada, välja arvatud sõiduki remondi ajal, ning isik, kelle suhtes maksuvabastust kohaldatakse, ei tohi seda tasu eest ega tasuta üle anda.

'Nende tingimuste mittetäitmisel tekib isikul kütuseaktsiisi maksmise kohustus ja kohustuse mittetäitmisel nõutakse maksusumma sisse maksukorralduse seaduse alusel,' lausus Marge Niit.

Hetkel kuum