Eurovisiooni eel kontrollivad tervisekaitsjad täiendavalt toitlustamiskohti, kuhu tõenäoliselt võivad sattuda lauluvõistluse külalised.
Tervisekaitseinspektsiooni nõuniku Agnes Jürgensi sõnul leidub Tallinnas söögikohti, kus kohe kuidagi ei taheta või ei osata toitlustada nii nagu peab, kirjutab Postimees.
?Näiteks nn ?a?lõt?najate omanikega võid lõputult õiendada, ikka ei saa kööki korda,? rääkis Jürgens. ?Või siis tehakse neis ühel päeval tipp-topp tööd, järgmisel päeval on aga seis veel jubedam kui enne.?
Tallinna tervisekaitsetalituse inspektorid on praeguseks põhjalikult üle vaadanud Haabersti linnaosa toitlustajad ja toidukauplused, Paldiski maantee äärsed toidukohad ning kesklinna kohvikud, restoranid, pubid ja baarid.
Artikkel jätkub pärast reklaami
Senisest põhjalikumalt on kontrollitud ka Kopli, Lasnamäe ja Mustamäe söögikohti ning turge. Täiendavaid reide on tehtud reisisadamasse, bussi-, lennu- ja raudteejaama ning laevadele. Tervisekaitsetalituse inspektorite sõnul tuli suuremaid-väiksemaid ettekirjutusi ning trahve teha päris paljudes kohtades.
Inspektorid on alustanud koostööd ka Saku Suurhallis ja seda ümbritsevates telkides tegutseva toitlustajafirmaga SSP, kel tuleb nädala jooksul toita tuhandeid inimesi. Alates tänasest on Saku Suurhallis kohal ka kaks inspektorit, kes viibivad territooriumil Eurovisiooni-nädalal.
Suurhallis tegutseva firma peakokk Martti Koppel möönis, et köögile ja toidutelgile esitatud turva- ja sanitaarnõuded on üliranged. Nii tuleb toidukauba mahalaadijail mõõta isegi toorliha kohale toonud veoautode konteinerite säilitustemperatuure, et liha poleks riknenud.