Ülo Toomsalu • 12. august 2002 kell 6:07

Pärnu PM: Metanoolitragöödia viib kohtu ette üheksateist inimest

19 inimest astub peagi kohtu ette, süüdistatuna Eesti kõigi aegade suurima mürgikatastroofi põhjustamises.

Keskkriminaalpolitsei Lääne regionaalkeskus loodab viimaste aastate mahukaima kriminaalasja kohtusse saata veel enne 9. septembrit, mil möödub täpselt aasta tragöödia puhkemisest. 68 inimest hauda viinud, 40-le üliraske ja kolmele raske kehavigastuse põhjustanud katastroofiga seoses on politsei esitanud lõpliku süüdistuse 19 inimesele, kirjutab Pärnu Postimees.

Aastaga on üle kuulatud üle 200 tunnistaja ning kokku pandud 15 ligi 200-leheküljelist toimikut uurimismaterjale. Et materjali on kogunenud sedavõrd palju, on uurijad ja tõlgid viimasel kahel nädalal neid päevast päeva tutvustanud süüdistatavatele ning kümnetele kannatanutele või nende esindajatele.

Kõige karmima süüdistuse esitas keskkriminaalpolitsei 35aastasele Sergeile, keda ähvardab 68 inimese tahtliku tapmise eest süüdimõistmisel eluaegne vanglakaristus.

Põhjuse esitada niivõrd ränk süüdistus andis politseile uurimisel tuvastatud fakt, et Pärnu tragöödia põhisüüdlane Sergei oli teadlik, mida sisaldasid vaadid, mille ta koos kolme noorukiga Suigus AS Baltfetti hoovilt varastas ning seejärel salapiirituse sildi all maha müüs.

Hetkel kuum