Artikkel
 • Jaga lugu:
  Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

  Automüüjad koonduvad Paldiski maanteele

  Esmaspäeval, 14. oktoobril avas AS Esma Auto Tallinnas, Paldiski maantee 100 uue autokeskuse, mis on hetkel suurim Mazda esindus Balti riikides. Uues müügisalongis on kohta tosinale uuele, lisaks eraldi katuse all müügikohti ligi 35-le kasutatud autole. Nüüdisaegne autoteenindus võimaldab korraga teenindada 10 autot, lisaks on kolm tõstukit muude tööde tarvis. Veel on kaks rehvitööde kohta, kaks pesulakohta ja keretööde osakond, mis mahutab 6 autot.
  Keskus läks ettevõttele ilma käibemaksuta maksma 25 miljonit krooni. Esma Auto katab uue keskuse ehitusmaksumusest kolmandiku omavahendite arvel, millest lõviosa tuleb Pärnu maanteel asuvate pindade müügist. ?Paldiski maantee on hetkel parim koht uue esinduse jaoks. Teine piirkond, millel on perspektiivi, on kahtlemata Tartu maantee piirkond, kuid usume, et logistiliselt on praegune variant siiski parim,? lausus ASi Esma Auto müügidirektor Hindrek Männik. Tema sõnul on salongile kindlasti kasuks loomaaia, Tivoli ja kaubanduskeskuse lähedus, mis võimaldab leida meelepärast tegevust tervele perele.
  Vahetult vastvalminud salongi kõrval alustab ehitust ka AS Reval Auto, mille uus Audi keskus peaks avama uksed 1. aprillil tuleval aastal. ?Meie salong tuleb kohe loomaaia vastas asuva bussipeatuse taha, isegi auk on seal juba valmis kaevatud,? lausus ASi Reval Auto tegevjuht Peeter Tiitson. Tema sõnul on uus Audi keskus tasapinnaliselt Mazda esindusest kõrgemal ja ka hoone ise tuleb suurem.
  Tiitsoni sõnul on Paldiski maantee arenev piirkond, kuhu autokeskuse ehitamine on igati õigustatud. ?Praegune koht kesklinnas on suhteliselt raskelt ligipääsetav, Paldiski maanteel seda probleemi enam kindlasti ei ole,? lausus Tiitson.
  Paldiski maanteest kui perspektiivsest rajoonist annab tunnistust seegi, et Audi keskusest saab juba kümnes autokeskuses, mis piirneb Paldiski maanteega ? alates Volkswageni keskusest, mis küll ei jää otseselt Paldiski maanteele, kuid asub vahetult selle läheduses Mustamäe teel, ehitatavast ABC Autokeskusest kuni BRC ja Rotali autoesinduseni välja. Sinna vahele jäävad lisaks Jaguari, Saabi ja Chrysleri salong, Citroen ja Honda Rocca al Mare kaubanduskeskuses ning BMW keskus teisel pool Haabersti ringteed.
  Tänavu üle 1700 autot müüa kavatsev BRC Autokeskus on piirkonnaga rahul ka hoolimata sellest, et see päris linnapiiridest veidi eemale jääb. ?Paldiski maantee sai otsustavaks tänu läbitavuse statistikale. Maanteeameti info kohaselt on just see teelõik väga suure aastaringse läbitavusega. BRC jaoks oli otsustamisel oluline ka maa hind,? lausus BRC varamüügiosakonna juhataja Priit Maanurm.
  Jaga lugu:
 • Hetkel kuum

Olulisemad lood

Ootamatult sügav majanduslangus paneb prognoose ümber tegema
Euroopa Liidu kõige sügavam majanduslangus Eestis ületas analüütikute kartusi ning paneb ümber hindama ka lähiaja prognoose, kuid paar kummalist näitajat annab alust arvata, et äkki korrigeeritakse SKP numbrit tulevikus ülespoole.
Euroopa Liidu kõige sügavam majanduslangus Eestis ületas analüütikute kartusi ning paneb ümber hindama ka lähiaja prognoose, kuid paar kummalist näitajat annab alust arvata, et äkki korrigeeritakse SKP numbrit tulevikus ülespoole.
Tiit Kolde: iga idee, mis tõstab turvatunnet, on kuldaväärt
Tänavune aasta on erakordne – sõda Ukrainas, kõrge inflatsioon, energiakriis ning laiemalt turvalisuse ja toimetulekuga seotud probleemid on ilmsed, samas lahendused niiväga mitte, kirjutab arvamuskonkursi Edukas Eesti toetaja, If Kindlustuse juhatuse liige Tiit Kolde.
Tänavune aasta on erakordne – sõda Ukrainas, kõrge inflatsioon, energiakriis ning laiemalt turvalisuse ja toimetulekuga seotud probleemid on ilmsed, samas lahendused niiväga mitte, kirjutab arvamuskonkursi Edukas Eesti toetaja, If Kindlustuse juhatuse liige Tiit Kolde.
Apranga käive on aastaga veerandi võrra kasvanud
Leedu rõivatootja Apranga grupi jaemüügikäive ulatus novembris 27,9 miljoni euroni ning on võrreldes 2021. aasta novembriga kasvanud 28,7%.
Leedu rõivatootja Apranga grupi jaemüügikäive ulatus novembris 27,9 miljoni euroni ning on võrreldes 2021. aasta novembriga kasvanud 28,7%.
Reaalajas börsiinfo
Suures kahjumis Operaili kaubaveod on tänavu vähenenud poole võrra
Riigile kuuluva raudteevedude ettevõtte Operail kaubamahud on Vene sõja tõttu kokku kuivanud ning kasumi asemel vaatab esimese 9 kuu tulemustest vastu 3,5 miljoni euro suurune kahjum.
Riigile kuuluva raudteevedude ettevõtte Operail kaubamahud on Vene sõja tõttu kokku kuivanud ning kasumi asemel vaatab esimese 9 kuu tulemustest vastu 3,5 miljoni euro suurune kahjum.
Juhtide piiratud aeg teeb värbamise kalliks
Värbaja saab sobivate kandidaatide otsimisel ära teha küll palju tehnilist tööd, kuid ka juhtide panustatud aeg on oluline ja see teeb värbamise kalliks, rääkis Grant Thorntoni personaliteenuste juhtiv nõustaja Airi Neemre saates “Kasvukursil”.
Värbaja saab sobivate kandidaatide otsimisel ära teha küll palju tehnilist tööd, kuid ka juhtide panustatud aeg on oluline ja see teeb värbamise kalliks, rääkis Grant Thorntoni personaliteenuste juhtiv nõustaja Airi Neemre saates “Kasvukursil”.
Fermi Energia astus esimese sammu Ukrainas
Kui kõik kulgeb plaanipäraselt, toodab Fermi Energia 10 aasta pärast Ukrainas elektrit. Koostööleping on sõlmitud ja väikereaktorite tehnoloogiat on Ukrainal põhjust kaaluda küll, ütles hommikuprogrammis Fermi Energia juht Kalev Kallemets.
Kui kõik kulgeb plaanipäraselt, toodab Fermi Energia 10 aasta pärast Ukrainas elektrit. Koostööleping on sõlmitud ja väikereaktorite tehnoloogiat on Ukrainal põhjust kaaluda küll, ütles hommikuprogrammis Fermi Energia juht Kalev Kallemets.
Facebooki, TikToki ja Twitterit Eestis esindav firma hüppab pea 200miljonilise käibeni
Twitterit, Snapchati, Metat ja teisi gigante Eesti ja Baltikumis esindav firma kasvatas hüppeliselt oma käivet. Kui kolm aastat tagasi oli ettevõtte Httpool Baltics käive 5 miljonit, siis käesoleval aastal on käibeprognoos pea 200 miljonit.
Twitterit, Snapchati, Metat ja teisi gigante Eesti ja Baltikumis esindav firma kasvatas hüppeliselt oma käivet. Kui kolm aastat tagasi oli ettevõtte Httpool Baltics käive 5 miljonit, siis käesoleval aastal on käibeprognoos pea 200 miljonit.

Olulisemad lood

Hinnatõus viis majanduse langusele
Majandus langes hinnatõusu tõttu kolmandas kvartalis 2,4%. Langust näitasid nii maksulaekumine kui ka lisandväärtus.
Majandus langes hinnatõusu tõttu kolmandas kvartalis 2,4%. Langust näitasid nii maksulaekumine kui ka lisandväärtus.

Küpsised

Äripäev kasutab küpsiseid parima ajakirjandusliku teenuse, huvipakkuvama sisu ja hea kasutajakogemuse võimaldamiseks. Meie veebilehel on järgmist liiki küpsised: vajalikud-, statistika-, eelistuste- ja turunduse küpsiseid. Küpsiste kasutamise eesmärkide ja töötlemise aluse osas saad rohkem infot Meie Küpsiste Poliitikast. Vajutades „Luban kõik“ nõustud Küpsiste kasutamisega meie ja kolmandate osapoolte poolt Meie Küpsiste poliitikas ja käesolevas Küpsiste lahenduses toodud tingimustel. Vajutades „Muudan eelistusi“ saad oma eelistusi alati muuta ja täiendavalt infot erinevate Küpsiste kohta.

Loe lähemalt meie Privaatsus - ja Küpsisepoliitikast.