• Jaga lugu:
  Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

  Mida tegi Lõuna-Eesti Turism Phare rahaga

  Programmi eesmärk oli suurendada nende piirkondade turismitöötajate kompetentsi ja pakkuda infot mõlema riigi piiriäärsete looduslike ja kultuuriliste vaatamisväärsuste kohta. Projektis osalesid mõlema poole infokeskuste töötajad, regionaalsed koordineerimisbürood, eksperdid Eestist, Lätist ja Iirimaalt.
  Märtsis-aprillis toimusid Lõuna-Eesti ja Põhja-Läti ühisseminarid, millest võtsid osa mõlema riigi turismispetsialistid (turismiinfokeskuste töötajad), turismiettevõtjad ja omavalitsused. Seminaride käigus toodi välja Põhja-Läti ja Lõuna-Eesti turismitoodete ühisosa ja ühised probleemid . Samuti valmisid projekti käigus juhtumianalüüsid kuue turismiga tegeleva ettevõtte alusel Eestist ja Lätist. Töötati välja dokument, millele tulevikus saavad tugineda mõlema maa turismiga tegelejad nt raha taotlemisel (vt www.southestonia.info).
  Mais käidi nädalasel õppereisil Iirimaal. Vastuvõtja oli Shannon Development, projekti Iirimaa-poolne partner. Saadi ülevaade ja kuulati kogemusi Shannon Developmendist, mis on ainus majandustegevusega tegelev regionaalagentuur regioonis. Õppereisil osalesid Lõuna-Eesti ja Põhja-Läti turismiinfokeskuste ja maavalitsuste arenguosakondade töötajad ning mõlema maa turismiettevõtjad. Septembris toimusid koolituspäevad Valgas (osalesid ka Läti turismiettevõtjad) ja Tartus kuulati Shannon Developmenti spetsialisti Ina Reddani loenguid järgnevatel teemadel: kohaturundus, pakettimine ja programmimine; kuidas peaks toimuma regionaalne koostöö ja kuidas arendada turismi regioonis?
  Käivitati virtuaalne andmebaas www.southestonia.info, mis sisaldab infot majutusasutuste, toitlustuskohtade, aktiivse puhkuse võimaluste, konverentsiruumide, vaatamisväärsuste ning sündmuste kohta. Andmekogu võimaldab koguda turismiinfot mitmetelt eri tasanditelt ühtsesse andmebaasi ning kasutada seda erinevates väljundites.
  Valgas avati turismiinfokeskuse juurde Eesti-Läti ühine turismiinfopunkt. Ühise infokeskuse avamise näol oli tegemist esmakordse taolise sammuga Eesti ja Läti turismialases koostöös, kus ühte kohta kogutakse kokku info kahe riigi kohta, mida edastavad soovijatele mõlema maa turismiasjatundjad.
  Phare rahaga remonditi infopunkti ruum, osteti tehnika ja mööbel. Esimese suve töötas punkt hästi.
  Ainus projekti tagasilöök oli see, et tänavu suvel infopunkt enam endises mõttes ei töötanud. Lahendust ei leidnud küsimus, kuidas maksta Eestis töötavale Läti kodanikule palka ning kuidas korraldada talle hõlbus piiri ületamine. Lätlased tegid oma poole peale ise turismiinfopunkti.
  Sellel perioodil, mil Valga TIKis töötas Läti töötaja, koguti infokeskusesse lisaks Eestipoolsele infole ka Põhja-Läti ja Riia turismialane informatsioon ja seosed nende andmebaasidega, kust seda pidevalt täiendatakse. Praegu jagavad lisaks Eesti-sisesele infole Läti kohta teavet Valga turismiinfokeskuse töötajad.
  Jaga lugu:
 • Hetkel kuum

Siim Tammer: hunt börsinahas – miks börsitehinguid iseendaga tasub vältida
Soovitan võimalusel vältida börsi kaudu tehinguid iseendaga. Sellised tehingud jäävad järelevalvele silma, kirjutab finantsinspektsiooni juhatuse liige Siim Tammer asutuse blogis.
Soovitan võimalusel vältida börsi kaudu tehinguid iseendaga. Sellised tehingud jäävad järelevalvele silma, kirjutab finantsinspektsiooni juhatuse liige Siim Tammer asutuse blogis.
Goldman Sachsi tulemused panid aktsia tõusma
Goldman Sachs teatas reedel, et suutis kolmandas kvartalis kasumit pea 70 protsenti kasvatada, ületades sellega suurelt ootusi. Üleüldiselt on USA pankade jaoks kolmas kvartal olnud väga tugev, vahendab Reuters.
Goldman Sachs teatas reedel, et suutis kolmandas kvartalis kasumit pea 70 protsenti kasvatada, ületades sellega suurelt ootusi. Üleüldiselt on USA pankade jaoks kolmas kvartal olnud väga tugev, vahendab Reuters.
Arco Vara juht loodab Enefitist kiiret kasumit
Kinnisvaraarendaja Arco Vara tegevjuht Miko-Ove Niinemäe tõdes, et osales väikeses mahus Enefit Greeni IPO-l, kuid neljakordne ülemärkimine tuli talle vaatamata soodsatele oludele üllatusena. Niinemäe näeb, et investorite arvu kasv on kasulik kõigile.
Kinnisvaraarendaja Arco Vara tegevjuht Miko-Ove Niinemäe tõdes, et osales väikeses mahus Enefit Greeni IPO-l, kuid neljakordne ülemärkimine tuli talle vaatamata soodsatele oludele üllatusena. Niinemäe näeb, et investorite arvu kasv on kasulik kõigile.
55 miljonit elektrihindade korvamise kavast läheks ettevõtetele
Valitsuskoalitsiooni otsus elektri hinnatõusu korvata on segu ettevõtluse ja kodumajapidamiste subsiidiumitest, ettevõtetele läheb projektist tõenäoliselt ligikaudu 55 miljonit eurot.
Valitsuskoalitsiooni otsus elektri hinnatõusu korvata on segu ettevõtluse ja kodumajapidamiste subsiidiumitest, ettevõtetele läheb projektist tõenäoliselt ligikaudu 55 miljonit eurot.