• Jaga lugu:
  Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

  Margus Järv pääses investeerimisfirmast

  Legendaarne väärtpaberiguru Margus Järv pääses täna oma investeerimisfirmast, kuna kohus otsustas ettevõte tegevuse lõpetada raugemisega.

  Kohus tunnistas otsuses, et Järve firmal AS Eesti Ekspressi Investeeringud (EE Investeeringud) puuduvad varad, mistõttu jäävad välja maksmata võlad summas 106 735 krooni.
  Viis aastat tagasi börsibuumi ajal oli EE Investeeringud üks aktiivsemaid ja tuntumaid väärtpaberifirmasid, mis haldas muu hulgas Eesti Ekspressi Investeerimisfondi. Firma kuulus kahasse Margus Järvele ja Eesti Ekspressi väljaandjale Hans H. Luigele.
  Börsikrahh mõjus EE Investeeringutele halvavalt, ettevõtte tegevuse hääbus tasapisi ja möödunud aastal tegevus lõppes. 1998. aastal võttis väärtpaberiinspektsioon EE Investeeringutelt tegevusloa ja firma hallatav Eesti Ekspressi Investeerimisfond läks üle Ühispangale. Viimased paar aastat oli EE Investeeringud Järve ainuomanduses.
  Pärast tänast otsust kustutab ajutine pankrotihaldur Raivo Piirla ettevõtte registrist ja pärast seda vabaneb ta ajutise halduri kohustest. Seejuures jääb Piirla ilma pankrotihalduri tasust, milleks ta arvestas kokku 10 000 krooni. Seda vaatamata kohtu otsusele see summa tema kasuks välja mõista.
  Piirla ütles pärast eelmist kohtuistungit, et seda juhtub vahetevahel, et halduril jääb töö eest raha saamata. Tema sõnul kompenseerivad seda kaotust teised pankrotiasjad. Kuigi Järv oli ühel varasemal istungil valmis pankrotimenetluse kulud omast taskust kinni maksma, ei pidanud Piirla seda vajalikuks. Tema sõnul pole alust ka kriminaalasja algatamiseks, kuna tegemist polnud maksejõuetuse tahtliku tekitamisega.
  EE Investeeringutel oli 6 võlausaldajat, neist suurimad Dow Jones ligi 80 000 krooniga ja Kiirliini AS ligi 17 tuhande krooniga.
  Järv ütles varem pankrotiasja kommenteerides, et esitas ise pankrotiavalduse, kuna tahtis firma tegevuse lõpetada.
  EE Investeeringute originaaldokumendid jäävad kohtu otsuse järgi 10 aastaks hoiule juhatuse liikme Margus Järve kätte.
  Jaga lugu:
 • Hetkel kuum

Mihkel Nestor: kahetoalistele korteritele varsti enam ostjaid ei leidu
Tohutu muutus demograafias avaldab kinnisvaraturule aasta-aastalt üha suuremat mõju, nii et tekib küsimus, kas praegustel kahetoaliste korterite omanikel on tulevikus suuremale pinnale kolides enam turgu vana mahamüümiseks, kirjutab SEB majandusanalüütik Mihkel Nestor.
Tohutu muutus demograafias avaldab kinnisvaraturule aasta-aastalt üha suuremat mõju, nii et tekib küsimus, kas praegustel kahetoaliste korterite omanikel on tulevikus suuremale pinnale kolides enam turgu vana mahamüümiseks, kirjutab SEB majandusanalüütik Mihkel Nestor.
Dow Jones lõpetas nädala ajaloolise tipptulemusega
Dow Jonesi tööstuskeskmine tõusis täna 0,21% ja sulgus 35 677,02 punktil, mis on ajaloo kõrgeim tulemus.
Dow Jonesi tööstuskeskmine tõusis täna 0,21% ja sulgus 35 677,02 punktil, mis on ajaloo kõrgeim tulemus.
Riik viib lennufirmad ühe tiiva alla
Valitsus andis majandus- ja kommunikatsiooniministeeriumile heakskiidu alustada ettevalmistusi uue lennunduskontserni loomiseks, mis ühendab Nordica, Regional Jeti (ärinimi Xfly) ja Transpordi Varahalduse ühe katuse alla.
Valitsus andis majandus- ja kommunikatsiooniministeeriumile heakskiidu alustada ettevalmistusi uue lennunduskontserni loomiseks, mis ühendab Nordica, Regional Jeti (ärinimi Xfly) ja Transpordi Varahalduse ühe katuse alla.
Euroopa liidrid annavad Poolale viimase võimaluse
Poola peaminister Mateusz Morawiecki saabus täna Brüsselisse kaitsma oma riigi justiitsreforme, kuid võib homme Euroopa Liidu tippkohtumiselt lahkuda trahvide ning kohtukutsega.
Poola peaminister Mateusz Morawiecki saabus täna Brüsselisse kaitsma oma riigi justiitsreforme, kuid võib homme Euroopa Liidu tippkohtumiselt lahkuda trahvide ning kohtukutsega.