Viktoria Korpan • 29. oktoober 2002 kell 9:36

Emor: Kodumasinate ostude tarbeks võetud järelmaksude osa väheneb

Vähenenud on kodumasinate ja muude sarnaste ostude tarbeks võetud järelmaksude ja tarbimislaenude osa, selgub Emori uuringust.

Relmisel sügisel omas järelmaksukohustust 16 protsenti Eesti peredest, sel sügisel 11%, teatas Emor.

Kasvanud on pikemaajaliste ja suuremamahuliste finantskohustuste omamine.

Tarbimislaenude asemel võetakse laenu pigem eluaseme/kinnisvara soetamiseks, mis on laenuvõtja seisukohalt pigem investeering tulevikku. Samal ajal kasutatakse järelmaksukaarte üha rohkem otseselt igapäevakulutuste, näiteks toidu eest eest tasumiseks.

Tarbijate konservatiivsust kinnitab ka säästmiskäitumine. Sääste omab sarnaselt eelmiste aastatega pisut üle poole Eesti peredest (55%) ning säästude maht on jäänud enam-vähem samal tasemele kui aasta tagasi.

Hetkel kuum