Raivo Sormunen • 29. oktoober 2002 kell 22:00

USA baasintress võib tuleval nädalal langeda

Kuna sel nädalal tuleb USA poolt rohkelt makromajandusnäitajaid, võivad need anda olulise signaali selle kohta, kas järgmise nädala kolmapäeval kogunev USA föderaalreserv alandab baasintressimäärasid või ei.

Intresside kärpimise hirm tuli päevakorda möödunud reedel, mil tehti teatavaks, et USA kestvuskaupade tellimuste maht kukkus septembris oodatust tunduvalt rohkem. USA baasintressimäär seisab detsembrist alates 1,75-l ehk viimase neljakümne aasta madalaimal tasemel. Osade analüütikute arvates võidakse intresse korraga alandada mitte 0,25, vaid koguni 0,50 protsenti.

Eile viimase üheksa aasta madalaima tasemeni kukkunud USA oktoobrikuu tarbija usaldusindeks viitas selgelt majanduse võimalikule jahtumisele ning tõstis oluliselt võimalust, et föderaalreserv intressimäärasid kärbib.

Hetkel kuum