Ülo Toomsalu • 15. november 2002 kell 6:06

EPL: ETK kvartalisse ehitatakse moodsad merevaatega korterid

Tallinna Narva maanteele ETK kvartali sisehoovi kerkivad uued seitsmekordsed büroohooned, mille ülemistele korrustele ehitatakse korterid.

Ühes majadest on ehitus juba lõppjärgus, teine peaks valmima järgmise aasta kevadeks, kirjutab Eesti Päevaleht.

?Kuigi majad Narva maantee 7a ja 7d on kaks eraldi hoonet, vaataksin mina neid siiski ühe tervikuna,? lausus majade projekteerija arhitekt Toomas Mägi.

Algselt olid majad kolme- ja neljakordsed ning väga kaootilise põhiplaaniga.

?Kui neid rekonstrueerima sai hakatud, selgus, et majadele ei ole mingit korralikku projekti kunagi tehtudki. Neid sisuliselt lihtsalt ehitati jupikaupa juurde kui vajadus tekkis,? rääkis Mägi. ?Omavahel majad ühendatud ei ole - korrused on erinevates tasapindades ning nende ühendamine oleks keeruline,? nentis arhitekt.

Algselt planeeriti majade fassaadid katta üleni klaasiga, kuid kuna see oleks läinud liiga kulukaks, otsustati koos tellijaga sellest mõttest loobuda. Klaasi on ehituses säilinud siiski päris palju ja ka hoonete trepikojad tulevad klaasist.

Narva maantee 7d hoonesse saab pindu osta ja rentida kinnisvarafirma Ober Haus vahendusel. Firma esindaja Maido Kalviste sõnul müüakse 200-2500 ruutmeetriseid apartemente, mida saab vastavalt ostja vajadustele kohandada kas kontoriks või korteriks. Viimistluseta karbi ruutmeetri müügihind on 11 000 ja viimistlusega 15 000 krooni. Rendihinnaks kujuneb 130-140 krooni ruutmeetrilt.

Hetkel kuum