• Jaga lugu:
  Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

  Välisturule tasub pürgida

  Välisturule mineku peale mõtleb suur osa seni vaid koduturul tegutsevaid ettevõtjaid. Paljud on jõudnud mõtetest tegudeni ja pidanud seejuures kokku puutuma väga erinevate probleemidega. Seekordses Juhtimises on arvukalt artikleid abistamaks ettevõtjaid välisturule minekul ja loodetavasti õnnestub osal ettevõtjatest nende abil mõnestki veast hoiduda.
  Kuukirja Juhtimine vestlusringis osalejate kinnitusel tasub alles siis, kui ekspordiks sobiv toode on olemas, hakata mõtlema, millisesse riiki ja kuidas seda eksportida. Võtmeküsimus on sageli turgu tundva partneri leidmine. Võib juhtuda, et Eesti ettevõttelt tellitakse esimene kogus kaupa ning selle eest ka tasutakse korralikult. Kui õnnelik ettevõtja on teise ja märksa mahukama saadetise teele saatnud, siis selle eest enam pahatihti raha ei maksta. Et sageli on ka leping Eesti ettevõtja seisukohalt kehvasti sõlmitud, siis ongi käes valus õppetund.
  Edukate eksportijate kogemus näitab, et mõnikord on lausa hädavajalik ISO sertifikaadi olemasolu. Samuti tasub tähelepanu pöörata maksuprobleemide selgitamisele. Ja loomulikult peab ettevõtte juhtkond eksporti alustades olema valmis riskeerima.
  Jaga lugu:
 • Hetkel kuum

Hästi sihitud piirangud, aga viirus lendas juba radarist välja
Niisuguseid koroonameetmeid, nagu nüüd välja kuulutati, läks vaja juba enne valimispäeva, kirjutab Äripäev juhtkirjas.
Niisuguseid koroonameetmeid, nagu nüüd välja kuulutati, läks vaja juba enne valimispäeva, kirjutab Äripäev juhtkirjas.
Börs: tugevad tulemused aitasid Dow päevasisese rekordini
S&P 500 ja Dow Jonesi indeksid lõpetasid kolmapäeva tõusuga, Dow jõudis ka uue päevasisese rekordini, sest börsifirmade tulemused on olnud oodatust paremad, vahendab Reuters.
S&P 500 ja Dow Jonesi indeksid lõpetasid kolmapäeva tõusuga, Dow jõudis ka uue päevasisese rekordini, sest börsifirmade tulemused on olnud oodatust paremad, vahendab Reuters.
Raadiohommikus: kuidas täpselt Enefit Greeni aktsiaga rikastuda?
Raadiohommik keskendub neljapäeval Tallinna börsil kauplemist alustavale Enefit Greenile ja eile IPOst teatanud Hepsorile ning avalikustab Eesti aasta auto finalistid.
Raadiohommik keskendub neljapäeval Tallinna börsil kauplemist alustavale Enefit Greenile ja eile IPOst teatanud Hepsorile ning avalikustab Eesti aasta auto finalistid.
Iirimaale pagemine Oliver Kruudat Eestis pankrotist ei päästnud
Tartu maakohus kuulutas täna välja Eesti Olümpiakomitee täitevkomitee liikme, kunagise suurärimehe Oliver Kruuda pankroti, kuigi Iirimaa kõrgem kohus oli juba suvel Kruuda püsivalt maksejõuetuks kuulutanud.
Tartu maakohus kuulutas täna välja Eesti Olümpiakomitee täitevkomitee liikme, kunagise suurärimehe Oliver Kruuda pankroti, kuigi Iirimaa kõrgem kohus oli juba suvel Kruuda püsivalt maksejõuetuks kuulutanud.