• Jaga lugu:
  Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

  Vestas Wind saatis 7,2 mld vastu taevast

  Põhjamaade börsidest põnevaimaks kujunes tegevus Kopenhaageni börsil. Maailma suurim tuulegeneraatorite firma Vestas Wind Systems üllatas aktsiaturgu ebameeldiva uudisega. Aktsia reageeris sellele kella 17ks enam kui 33protsendise kukkumisega, 67 Taani kroonini. Firma andis juba teise kasumihoiatuse viimase nelja kuu jooksul. Firma aktsionärid kaotasid päevaga kokku umbes 7 miljardit Eesti krooni. Aasta algusest on aktsia kukkunud 70.
  Firma teatas, et USA ebakindlus tuuleenergia maksusoodustuste kehtestamise suhtes sundis neid alandama oma 2002. ja 2003. aasta müügiprognoose.
  Maksusoodustused USA tuuleenergia tootjatele kehtivad veel tuleva aasta lõpuni. Loodeti, et nende kehtivust pikendatakse juba sel aastal, arvestades taastuvenergia populaarsust. Need lootused aga pole seni täitunud. Kui tuleva aasta lõpuks ei uuendata maksusoodustust, toob see endaga kaasa selle, et USAs pole tellimuste kasvu oodata enne 2005/2006. aastat.
  Vestas alandas selle aasta müügiprognoosi 1,4?1,5 mld eurolt (21,9?23,5 mld krooni) 1,3 mld euroni (20,3 mld krooni). Tuleva aasta müügikasvu prognoosi alandati 50 protsendilt vaid 30 protsendini, oodates 1,7?1,8 mld euro (26,6?28,2 mld krooni) suurust müüki varem prognoositud 2,1?2,2 mld dollari (32,9?34,4 mld krooni) asemel. Ka marginaaliootused alanesid.
  Firma teatas ka erakordsest 15?17 mln euro suurusest kulust seoses Taanis asuva maailma esimese meres paikneva Horns Reefi tuulefarmi tuuliku probleemidega.
  Firma negatiivne tulevikunägemus kukutas ka teise Taani tuulegeneraatoritootja NEG Micon aktsiat, mis kaotas 12 oma väärtusest, langedes 140 Taani kroonini.
  Jaga lugu:
 • Hetkel kuum

Hästi sihitud piirangud, aga viirus lendas juba radarist välja
Niisuguseid koroonameetmeid, nagu nüüd välja kuulutati, läks vaja juba enne valimispäeva, kirjutab Äripäev juhtkirjas.
Niisuguseid koroonameetmeid, nagu nüüd välja kuulutati, läks vaja juba enne valimispäeva, kirjutab Äripäev juhtkirjas.
Börs: tugevad tulemused aitasid Dow päevasisese rekordini
S&P 500 ja Dow Jonesi indeksid lõpetasid kolmapäeva tõusuga, Dow jõudis ka uue päevasisese rekordini, sest börsifirmade tulemused on olnud oodatust paremad, vahendab Reuters.
S&P 500 ja Dow Jonesi indeksid lõpetasid kolmapäeva tõusuga, Dow jõudis ka uue päevasisese rekordini, sest börsifirmade tulemused on olnud oodatust paremad, vahendab Reuters.
Raadiohommikus: kuidas täpselt Enefit Greeni aktsiaga rikastuda?
Raadiohommik keskendub neljapäeval Tallinna börsil kauplemist alustavale Enefit Greenile ja eile IPOst teatanud Hepsorile ning avalikustab Eesti aasta auto finalistid.
Raadiohommik keskendub neljapäeval Tallinna börsil kauplemist alustavale Enefit Greenile ja eile IPOst teatanud Hepsorile ning avalikustab Eesti aasta auto finalistid.
Iirimaale pagemine Oliver Kruudat Eestis pankrotist ei päästnud
Tartu maakohus kuulutas täna välja Eesti Olümpiakomitee täitevkomitee liikme, kunagise suurärimehe Oliver Kruuda pankroti, kuigi Iirimaa kõrgem kohus oli juba suvel Kruuda püsivalt maksejõuetuks kuulutanud.
Tartu maakohus kuulutas täna välja Eesti Olümpiakomitee täitevkomitee liikme, kunagise suurärimehe Oliver Kruuda pankroti, kuigi Iirimaa kõrgem kohus oli juba suvel Kruuda püsivalt maksejõuetuks kuulutanud.