Peeter Raidla • 29. november 2002 kell 13:11

Maksuamet selgitab palga ja erisoodustuse vahet

Maksuameti veebrilehele ilmus täna põhjalik selgitus palga ja erisoodustuste erisuste kohta.

Kui töötaja saab palgana kätte näiteks 1436 krooni, siis läheb see tööandjale kokku maksma 2670 krooni. 1436 krooni ulatuses erisoodustuse pakkumine läheb küll tööandjale maksma 88 krooni vähem, kuid erisoodustuste andmist erinevalt palga maksmisest ei isikusta.

Mis tähendab, et töötaja seisukohalt on erisoodustus ebasoodsam, sest erisoodustuse sotsiaalmaks ei lähe tulevikus pensioni ega ka haigushüvitse arvutamisel arvesse ning erisoodustus ei mõjuta keskmise palga arvestust. Lisaks on erisoodustustelt tasutud maksudest sõltumatud ka töötaja töötukindlustuse staazh, kindlustushüvitis suurs ning kogumispensionikonto laekumised.

Hetkel kuum