4. detsember 2002 kell 22:00

Ajavööndid pole enam probleemiks

Kuigi internetis on päris palju lehekülgi, mis abistavad erinevates ajavööndites orienteerumisel, kuid mõnel neist on asjalikke lisavõimalusi, mis muudavad nende kasutamise mugavamaks.

Üks selline lehekülg asub aadressil www.timeanddate.com/worldclock. Lisaks sellele, et leheküljelt saab teada erinevates ajavööndites hetkel oleva aja, on World Clock?il olema ka nn kokkusaamiste planeerija. See on mugav abivahend juhuks, kui on vaja leida ajaline erinevus kahe maakera punkti vahel. Soovi korral saab määrata ka kindla aja kindlaks kuupäevaks soovitud kohas ning automaatselt näidatakse seejärel ka vastav kohalik aeg ükskõik millises maakera punktis. Selline võimalus on küllaltki oluline juhul, kui on vaja planeerida lennureise, telefonikõnesid või kohtumisi äripartneritega. Seejuures võtab programm arvesse ka võimalikud üleminekud suve- või talveajala. Seega pole enam põhjust karta, et helistate üleminekust teadmata õigest ajast tund aega hiljem või hoopis tunnikese varem.

Hetkel kuum