• Jaga lugu:
  Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

  Investeerimispanga meelest aktsiaturg äärmiselt spekulatiivne

  Hoiatus, koos meediagigandi AOL Time Warneri ja Nokia suhteliselt pessimistlike tulevikuväljavaadetega kukutasid teisipäeval tugevalt Ühendriikide aktsiaturge. Dow Jonesi tööstuskeskmine langes 1,35 protsenti 8742,93 punktini. Peamiselt tehnoloogiasektori ettevõtete aktsiatest koosnev Nasdaqi koondindeks kukkus koguni 2,41 protsenti.
  Ühendriikide aktsiaturud olid alates 9. oktoobrist kerkinud järjestikku kaheksa nädalat. Nasdaqi indeks kerkis selle ajaga kuue aasta madalaimalt tasemelt umbes 30 protsenti. Nüüd, kus ettevõtted on eelmise kvartali majandustulemused avaldanud ja uusi makromajandusnäitajaid ei ole samuti tulemus, lasevad paljud investorid veidi auru välja ja paigutavad oma vahendid mujale.
  Suur kukkuja oli ka maailma suuruselt teise autotootja, Fordi, aktsia mis odavnes 13 protsenti 9,66 dollarini. Ford teatas, et müük USAs kukkus novembris 21 protsenti ning kasvav laoseis sunnib neljandas kvartalis tootmist vähendama 2,1 protsendi võrra. Eile Fordi aktsia hinnalangus jätkus.
  Tugevas languses oli ka ülejäänud aktsiaturg. Dow Jonesi tööstuskeskmine alustas rohkem kui pooleprotsendilise langusega, Nasdaqi kukkumine oli üle kahe protsendi. Suurim kukkuja Dow komponentide hulgas oli Walt Disney ja Hewlett-Packard. Meelelahutuskompanii oli sunnitud alandama juba lõppenud kvartali kasumit, Hewlett-Packardi juhtkond kohtus analüütikutega, tegevjuht Carly Fiorina ei suutnud aga selgitada, kuidas mõjub kulude kokkuhoid kompanii käibele ja kasumile.
  Jaga lugu:
 • Hetkel kuum

Ragmar Saksing: väetame roheidud viljakaks, mitte abituks ülalpeetavaks
Kas rohetehnoloogia iduettevõtted vajavad eri- või hoopis ärikohtlemist? Kui tahame, et nad oleksid tugevad ja kestlikud, ei peaks neid kohtlema teistest erinevalt, kirjutab teadus- ja ärilinnaku Tehnopol rohetehnoloogia valdkonna juht Ragmar Saksing.
Kas rohetehnoloogia iduettevõtted vajavad eri- või hoopis ärikohtlemist? Kui tahame, et nad oleksid tugevad ja kestlikud, ei peaks neid kohtlema teistest erinevalt, kirjutab teadus- ja ärilinnaku Tehnopol rohetehnoloogia valdkonna juht Ragmar Saksing.
Emiraatide investorid toovad New Yorgis börsile kiibitootja
Abu Dhabi investeerimisfirma Mubadala toob USAs börsile tippkiibitootja Global Foundries.
Abu Dhabi investeerimisfirma Mubadala toob USAs börsile tippkiibitootja Global Foundries.
Piletilevi ostis Leedu konkurendi
Rahvusvaheliselt piletimüügi ja sündmuskorralduse valdkonnas tegutsev Piletilevi Group, kellele kuuluvad Eestis Piletilevi, Lätis BilesuServiss ja Leedus Bilietai piletimüügi keskkonnad, omandas lisaks Leedu piletite vahendusteenuse pakkuja Tiketa.
Rahvusvaheliselt piletimüügi ja sündmuskorralduse valdkonnas tegutsev Piletilevi Group, kellele kuuluvad Eestis Piletilevi, Lätis BilesuServiss ja Leedus Bilietai piletimüügi keskkonnad, omandas lisaks Leedu piletite vahendusteenuse pakkuja Tiketa.
Euroopa Liit kaalub Valgevene vastu uusi sanktsioone
Euroopa Liit kaalub Valgevene vastu uute sanktsioonide kehtestamist, vahendab Reuters.
Euroopa Liit kaalub Valgevene vastu uute sanktsioonide kehtestamist, vahendab Reuters.