• Jaga lugu:
  Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

  Põhjaõngitsejad üritavad USAs aktsiaturgu tõsta

  Põhjaõngitsejad selekteerisid täna pärast USA aktsiaturu avanemist aktsiad ning ostsid neid.

  Pärast 6 languspäeva viimasest seitsmest kauplemispäevast hakati uskuma, et aastalõpuralli on tulemas.
  Kell 17.30 oli Dow Jonesi tööstuskeskmine <GR#US.^DJI> tõusnud 0,04% 8477 punktile. Nasdaqi üldindeks <GR#US.^IXIC> tõusis 0,9% 1379 punktile. S P 500 indeks <GR#US.^SPC> tõusis 0,2% 893 punktile.
  Investorid ootavad ettevaatlikult tänast Föderaalreservi istungit, mis otsustab intressitaseme üle. Paljud ootavad, et intresse seekord ei muudeta, kuid huvi pakub see, mida on Fedil öelda majanduse olukorra ja selle väljavaadete kohta.
  Analüütikud ei imesta hiljutiste kukkumiste üle pärast kahekuulist rallit. Paljud investorid võtsid kiiresti kasumeid. Mõne skeptilisema analüütiku hinnangul oli aastalõpuralli ära juba novembris. Analüütikud hoiatavad, et mure sõja pärast Iraagiga ja firmade majandustulemuste nõrkus võib avaldada mõju investoritele, avaldades survet turule.
  Kirjastusfirma Tribune aktsia <GR#US.TRB> langes 1,3% 43,76 dollarile. Firma teatas, et nende neljanda kvartali tulemuste ootus vastab analüütikute omale.
  Nokia aktsia <GR#US.NOK> kukkus 4,5% 17,21 dollarile. Firma andis teada nõrgemast neljanda kvartali müügiootusest.
  Jaga lugu:
 • Hetkel kuum

Eva Truuverk: Eestist võiks saada rohepöörde Silicon Valley
Kui me tahame ühiskonda järgmisele tasemele tõsta, peame leidma uue mudeli, mis soodustaks arengut ning mille tulemusena looduskeskkond on hoitud ja taastatud, kirjutab arvamuskonkursi Edukas Eesti toetaja, Rohetiigri eestvedaja Eva Truuverk.
Kui me tahame ühiskonda järgmisele tasemele tõsta, peame leidma uue mudeli, mis soodustaks arengut ning mille tulemusena looduskeskkond on hoitud ja taastatud, kirjutab arvamuskonkursi Edukas Eesti toetaja, Rohetiigri eestvedaja Eva Truuverk.
Börs: Dow Jones tõusis kaheksa kuu kiireimas tempos
USA aktsiaturgudel oli neljapäeval korralik tõus ning investorid kasutasid omikronitüve murest tekkinud langust ostmiseks, vahendab Reuters.
USA aktsiaturgudel oli neljapäeval korralik tõus ning investorid kasutasid omikronitüve murest tekkinud langust ostmiseks, vahendab Reuters.
November oli Tallinna lennujaamale oodatust parem
Novembris läbis Tallinna lennujaama 164 126 reisijat. Võrreldes pandeemiaeelse tasemega on nõudlus alates märtsist järk-järgult taastunud, jõudes novembrikuus 68% juurde tavapärasest mahust. Regulaarlendude keskmine täituvus oli novembris 58%, teatas lennujaam.
Novembris läbis Tallinna lennujaama 164 126 reisijat. Võrreldes pandeemiaeelse tasemega on nõudlus alates märtsist järk-järgult taastunud, jõudes novembrikuus 68% juurde tavapärasest mahust. Regulaarlendude keskmine täituvus oli novembris 58%, teatas lennujaam.
IT- ja arvutifirmade TOP: keskmise suurusega ettevõtetele muutuvad uued tehnoloogiad liiga kalliks
Äripäeva TOPi saates räägime seekord IKT sektorist. Uute tehnoloogiate ja IT teenuste hinnad on viimasel aastal kasvanud kiiresti. Edasine hinnatõus võib viia olukorrani, kus keskmise suurusega ettevõtete jaoks muutuvad uued tehnoloogiad liiga kalliks ning ettevõtted hakkavad kaotama konkurentsivõimet välisturgudel. IKT ettevõtete jaoks oli aasta väga edukas ja kasv jätkub vääramatult ka järgnevatel aastatel.
Äripäeva TOPi saates räägime seekord IKT sektorist. Uute tehnoloogiate ja IT teenuste hinnad on viimasel aastal kasvanud kiiresti. Edasine hinnatõus võib viia olukorrani, kus keskmise suurusega ettevõtete jaoks muutuvad uued tehnoloogiad liiga kalliks ning ettevõtted hakkavad kaotama konkurentsivõimet välisturgudel. IKT ettevõtete jaoks oli aasta väga edukas ja kasv jätkub vääramatult ka järgnevatel aastatel.