• Jaga lugu:
  Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

  EPL: Võimuliit üritab seadustada munitsipaalpolitseid

  Keskerakond tahab homme Riigikogus teoks teha oma ammuse idee ja seadustada munitsipaalpolitsei loomise ja tegutsemise õiguslikud alused.

  Lõpphääletusele pandava eelnõu järgi kuulub munitsipaalpolitsei moodustamine, rahastamine ja koolitamine kohaliku võimu pädevusse, kirjutab Eesti Päevaleht.
  Endise politseiniku Koit Pikaro algatatud eelnõu teeb linnapolitseinike põhiülesandeks avaliku korra tagamise ega luba neil osaleda kriminaalmenetluses või jälitustegevuses.
  Keskerakonna survel kirjutati munitsipaalpolitsei loomine juba jaanuaris kaksikliidu koalitsioonileppesse. Sama näeb ette ka kohalike valimiste järel sõlmitud Keskerakonna ja Reformierakonna Tallinna võimulepe.
  Abilinnapea Rein Lang tunnistas oktoobri lõpus, et munitsipaalpolitsei küsimus oli läbirääkimistel kõige raskem punkt Reformierakonnale, kes pakkus alternatiivina linnavahtide süsteemi väljaarendamist.
  Munitsipaalpolitsei asutamise plaani on teravalt arvustanud isamaaliitlane Jaana Padrik, kelle väitel hakkavad põrkuma riigi- ja munitsipaalpolitsei huvid ning funktsioonid.
  Jaga lugu:
 • Hetkel kuum

Ragmar Saksing: väetame roheidud viljakaks, mitte abituks ülalpeetavaks
Kas rohetehnoloogia iduettevõtted vajavad eri- või hoopis ärikohtlemist? Kui tahame, et nad oleksid tugevad ja kestlikud, ei peaks neid kohtlema teistest erinevalt, kirjutab teadus- ja ärilinnaku Tehnopol rohetehnoloogia valdkonna juht Ragmar Saksing.
Kas rohetehnoloogia iduettevõtted vajavad eri- või hoopis ärikohtlemist? Kui tahame, et nad oleksid tugevad ja kestlikud, ei peaks neid kohtlema teistest erinevalt, kirjutab teadus- ja ärilinnaku Tehnopol rohetehnoloogia valdkonna juht Ragmar Saksing.
Rootsi suurpank lõpetab tegevuse Soomes ja Taanis
Kaks aastat pärast Baltimaadest lahkumist lõpetab Rootsi üks suuremaid panku Handelsbanken tegevuse Soomes ja Taanis, teatades kavatsusest mõlemad filiaalid maha müüa.
Kaks aastat pärast Baltimaadest lahkumist lõpetab Rootsi üks suuremaid panku Handelsbanken tegevuse Soomes ja Taanis, teatades kavatsusest mõlemad filiaalid maha müüa.
Saksa teadlase dr Langi arendatud inimkeskne valguslahendus LEDVANCE BIOLUX on leidnud tee Eesti klientideni
BIOLUX kui inimkeskne valgustussüsteem LEDVANCE’ilt on valguslahendus, mis lähtub inimese aktiivse tegutsemise aja loomulikust valgusvajadusest ning selle saavutamisest koos kunstliku valgustusega. Esimene LEDVANCE´i BIOLUX-valgustuslahendus Eestis on paigaldatud Ülemiste City kasvukontori nõupidamisruumi Tallinnas.
BIOLUX kui inimkeskne valgustussüsteem LEDVANCE’ilt on valguslahendus, mis lähtub inimese aktiivse tegutsemise aja loomulikust valgusvajadusest ning selle saavutamisest koos kunstliku valgustusega. Esimene LEDVANCE´i BIOLUX-valgustuslahendus Eestis on paigaldatud Ülemiste City kasvukontori nõupidamisruumi Tallinnas.
Läti läheb lukku
Läti valitsus avalikustas plaani, mille järgi kehtestatakse riigis ligikaudu kuuks ajaks ulatuslikud piirangud COVID-19 vastu võitlemiseks, vahendab Läti ringhääling.
Läti valitsus avalikustas plaani, mille järgi kehtestatakse riigis ligikaudu kuuks ajaks ulatuslikud piirangud COVID-19 vastu võitlemiseks, vahendab Läti ringhääling.