• Jaga lugu:
  Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

  Sõjatrummid kukutavad USA aktsiaturge

  Lähenev sõda kaalus üle positiivsed majandusuudised, mistõttu USA aktsiaturg kukkus eile kolmandat päeva järjest.

  ?Sõda on see, mis kallutab turgu. Mitte kas, vaid millal ning turg on närviline?, lausus uudisteagentuurile Reuters California investeerimispanga Roth Capital Partners tegevjuht Arnie Owen.
  Kuigi eile saabus ridamisi positiivseid majandusuudiseid nii makromajanduse (tööjõuturg, juhtivate majandusnäitajate indeks) kui ettevõtete tasemel (maailma suuruselt teine tarkvarakompanii Oracle <GR#US.ORCL>, investeerimispangad Morgan Stanley ja Lehman Brothers), langes Dow Jonesi tööstuskeskmine <GR#US.^DJI> 0,98 protsenti pea kuue nädala madalaimale tasemele 8364,80 punktini.
  Peamiselt tehnoloogiaettevõtete aktsiatest koosnev Nasdaqi koondindeks <GR#US.^IXIC> langes 0,54 protsenti 1354,10 punktini.
  Oma mõju oli ka hinnaliikumistel kahe olulise indeksi, Nasdaq 100 ja S P 500 indeksi <GR#US.^SPC> koosseisu muutustel, mis hakkab kehtima täna pärast USA börside sulgumist. Indeksite koosseisu jälgivad fondijuhid peavad tegema vastavad muutused ka oma portfellides.
  Paljud turusoalised tunnevad muret, kas viimastel nädalatel tuleb tavapärast jõulurallit. Väga tavaline on, et detsembri esimestel nädalatel toimub nn maksumüük, kus kahjumid toovad positsioonid müüakse ära enne aastalõppu, selleks, et makse alandada.
  ?Aktsiate hinnad liiguvad tavaliselt detsembri alguses ilma kindla suunata ja seejärel toimub nn jõuluvanaralli?, kommenteeris uudisteagentuurile AP tavapärast aktsiahindade liikumist aasta lõpul investeerimispanga Dunvegan Associates peastrateeg A.C. Moore. Paljud turuosalised kardavad, aga, et sel aastal jääb jõuluralli ära.
  Jaga lugu:
 • Hetkel kuum

Saksa majandusajakirjanik valimiste eel: taastame Hansa Liidu!
Miks ei võiks Tallinn, Riia, Bremen ja Hamburg, aga ka teised endised hansalinnad puhuda uuesti elu sisse kunagisele Hansa Liidule? See oleks uut tüüpi linnade ja ettevõtete liit, mida juhiks mitte nostalgia, vaid soov astuda vastu Hiina hegemoniaalsetele ambitsioonidele Euroopas, kirjutab Saksamaa majandusajakirjanik Manfred Sieg (Sieg-Tech).
Miks ei võiks Tallinn, Riia, Bremen ja Hamburg, aga ka teised endised hansalinnad puhuda uuesti elu sisse kunagisele Hansa Liidule? See oleks uut tüüpi linnade ja ettevõtete liit, mida juhiks mitte nostalgia, vaid soov astuda vastu Hiina hegemoniaalsetele ambitsioonidele Euroopas, kirjutab Saksamaa majandusajakirjanik Manfred Sieg (Sieg-Tech).
Sigade hinnad kukkusid Hiinas tagasi maa peale
Pärast kahe aasta pikkust perioodi kõrgeid sealiha hindu seisab Hiina silmitsi vastupidise probleemiga: sealiha on nüüd ligikaudu poole odavam, vahendab Wall Street Journal.
Pärast kahe aasta pikkust perioodi kõrgeid sealiha hindu seisab Hiina silmitsi vastupidise probleemiga: sealiha on nüüd ligikaudu poole odavam, vahendab Wall Street Journal.
Et saunamõnusid jätkuks kauemaks!
Saunumi sisekliimaseade muudab saunakogemuse mõnusaks isegi pelglikumale saunalisele ning laseb leili nautida kauem, kui seda seni saanud. Saladus peitub unikaalses Saunumi tehnoloogias – nimelt tõmbab uudne sisekliimaseade endasse leiliruumis nii kuumema kui jahedama õhuvoolu, segab need ning väljutab ühtlasemal temperatuuril õhu-leiliauru segu, mis kehale paremini tajutavam ning on ühtlasi organismile mõnusam kogeda.
Saunumi sisekliimaseade muudab saunakogemuse mõnusaks isegi pelglikumale saunalisele ning laseb leili nautida kauem, kui seda seni saanud. Saladus peitub unikaalses Saunumi tehnoloogias – nimelt tõmbab uudne sisekliimaseade endasse leiliruumis nii kuumema kui jahedama õhuvoolu, segab need ning väljutab ühtlasemal temperatuuril õhu-leiliauru segu, mis kehale paremini tajutavam ning on ühtlasi organismile mõnusam kogeda.
Leedu soovitab lahti saada Hiina telefonidest Eesti seisukoht: meil pole põhjust Leedu leidudes kahelda
Leedu kaitseminister soovitas inimestel vältida Hiina telefonide ostmist ja ära visata need, mis juba olemas on, sest avastas sinna sisse ehitatud tsensorlahenduse, kirjutab Reuters. RIA peadirektori asetäitja Gert Auväärti sõnul ei ole RIA sarnaseid analüüse läbi viinud, kuid neil pole põhjust Leedu riikliku küberjulgeoleku keskuse raportis ja leidudes kahelda.
Leedu kaitseminister soovitas inimestel vältida Hiina telefonide ostmist ja ära visata need, mis juba olemas on, sest avastas sinna sisse ehitatud tsensorlahenduse, kirjutab Reuters. RIA peadirektori asetäitja Gert Auväärti sõnul ei ole RIA sarnaseid analüüse läbi viinud, kuid neil pole põhjust Leedu riikliku küberjulgeoleku keskuse raportis ja leidudes kahelda.