• Jaga lugu:
  Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

  Autovedajad ennustavad aktsiisiseaduse jõustudes rahvusvahelist skandaali

  Autovedajate assotsiatsioon viitab valitsusele saadetud kirjas tagajärgedele, mida põhjustab aprillist kehtima hakkav aktsiisiseadus.

  Eesti Rahvusvaheliste Autovedajate Assotsiatsioon (ERAA) prognoosib probleemide tekkimist välisriikidega, kui aprillis hakkab kehtima alkoholi-, tubaka- ja kütuseaktsiisi seadus. See sätestab, et Eestisse sissesõidul on aktsiisivaba vaid 200 kiitrit kütust paagi kohta.
  Samas on Eesti 1991. aastal sõlmitud rahvusvahelistes maanteeliikluse korraldamise kokkulepetes kinnitanud, et ei maksustata Eestisse sissesõidul mootorsõidukite standardsetes kütusepaakides olevat mootorikütust. Erandiks on leping Saksamaa Liitvabriigiga, kus nähti ette vastastikune piirang veoautodele 200 liitrit ja bussidele 600 liitrit.
  ?Kui Eestis hakatakse suure agarusega rakendama piirangut välisriikide sõidukite suhtes, toob see kaasa diplomaatilise skandaali ja välisriikide samalaadsed vastumeetmed Eesti sõidukite suhtes. See omakorda tähendab seda, et meie autovedajate poolt jääb Eestis ostmata ligikaudu 80 miljonit liitrit diiselkütust aastas, mis tähendab riigieelarvesse laekumata aktsiisi ja käibemaksu,? leiab ERAA peasekretär Toivo Kuldkepp.
  ?Samas, kui välisriikide sõidukite suhtes seadust mitte rakendada oleks tegemist Eesti ettevõtjate häbematu diskrimineerimisega, sest nemad on sisuliselt ainukesed kelle suhtes piirang kehtib ja kogu turuosa kinkimisega Venemaa ja teiste välisriikide ettevõtjatele.?
  Jaga lugu:
 • Hetkel kuum

Erkki Kubber: kas järgmised ükssarvikud võiksid olla miljardilise väärtuse asemel hoopis miljardi inimese aitajad?
Mis oleks, kui hakkaks ükssarvikuks nimetama hoopis ettevõtet, mis suudab positiivselt mõjutada miljardit inimest või hoopis istutada miljard puud, küsib Sotsiaalsete Ettevõtete Võrgustiku juhatuse liige Erkki Kubber.
Mis oleks, kui hakkaks ükssarvikuks nimetama hoopis ettevõtet, mis suudab positiivselt mõjutada miljardit inimest või hoopis istutada miljard puud, küsib Sotsiaalsete Ettevõtete Võrgustiku juhatuse liige Erkki Kubber.
S&P 500 aktsiaindeks tõusis uude ajaloolisse tippu
USA peamine aktsiaindeks S&P 500 tõusis täna ettevõtete head majandustulemuste tõukel 0,3%, jõudes uude ajaloolisse tippu: 4549,78 punkti.
USA peamine aktsiaindeks S&P 500 tõusis täna ettevõtete head majandustulemuste tõukel 0,3%, jõudes uude ajaloolisse tippu: 4549,78 punkti.
Eesti sadamate kaubamaht kasvas üheksa kuuga jõuliselt
Statistikaameti andmetel suurenes Eesti sadamate kaubamaht selle aasta üheksa kuu jooksul võrreldes eelmise sama perioodiga 9%.
Statistikaameti andmetel suurenes Eesti sadamate kaubamaht selle aasta üheksa kuu jooksul võrreldes eelmise sama perioodiga 9%.
CybExer: Töötaja on väärt head palka ja suurepärast motivatsioonipaketti
CybExer Technologies OÜ lahendab nii maailma juhtivate suurriikide kui ka korporatsioonide küberjulgeoleku probleeme, pakkudes kõige keerulisemaid õppusi, testkeskkondi oma küberharjutusväljal ja arendab selle tarbeks tarkvara. Hetkel on lisaks käsil hoopis teistsugune väljakutse – leida häid töötajaid.
CybExer Technologies OÜ lahendab nii maailma juhtivate suurriikide kui ka korporatsioonide küberjulgeoleku probleeme, pakkudes kõige keerulisemaid õppusi, testkeskkondi oma küberharjutusväljal ja arendab selle tarbeks tarkvara. Hetkel on lisaks käsil hoopis teistsugune väljakutse – leida häid töötajaid.