2. mai 2003 kell 11:43

SARS Hiinas visa taltuma

Hiina teatas täna 176 uuest ohtlikku kopsuviirusesse nakatumise juhtumist ning et veel 11 inimest on haigusesse surnud.

Enne seda olid Hiina ametivõimud teatanud, et haigus on pealinnas Pekingis haripunkti jõudnud. 11 uuest surmajuhtumist olid 9 Pekingis, vahendab Helsingin Sanomat.

Pekingis on haigusesse surnud 90 inimest ning nakatunuid on üle 1500. Üle kogu Hiina on haigusesse surnud 181 inimest ning nakatunud 3800. Üle maailma on haigusesse surnud üle 400 inimese ning nakatunud 6100.

Ka Hongkongis ja Hiina Guangdongi provintsist on tulnud teated uutest haigestumistest, kuid uute nakatumiste arv on väiksemaks jäänud. Hongkong teatas täna 8 uuest surmajuhtumist, uusi haigestumisi oli vaid 11. See on väikseim number sellest ajast, kui andmeid hakati koguma päevade kaupa. Ametivõimud ei julge siiski veel väita, et haigus hakkab taanduma.

Hetkel kuum